Bosnië-back Kolasinac test daags na duel met Oranje positief

18 november 2020, 14:23   Bijgewerkt: 18 november 2020, 14:28

Bosnië en Herzegovina, Oranje-opponent van afgelopen zondag, heeft te kampen met nóg een coronabesmetting in de selectie. Nadat eerder al Edin Dzeko ontbrak vanwege een positieve test, is ook Sead Kolasinac (27) afgehaakt vanwege corona. De back van Arsenal deed tegen het Nederlands elftal nog negentig minuten mee.

Het is onbekend of hij toen ook al een coronabesmetting had, volgens diverse betrouwbare media in Bosnië is dat voor het duel met Italië in elk geval wél het geval. Hoewel de voetbalbond het nieuws nog moet bevestigen, lijkt dat slechts een kwestie van tijd. Om die reden is hij tegen Italië niet inzetbaar, wat ook een domper is voor Oranje.

Het Nederlands elftal heeft namelijk nog een klein beetje hoop op het bereiken van de Final Four van de Nations League. De ploeg van Frank de Boer moet zelf in elk geval winnen op bezoek bij Polen, maar vooral hopen dat Italië op bezoek bij Bosnië en Herzegovina niet tot een overwinning komt. Vanwege het mindere onderling resultaat kan een punt (en verlies van Italië) niet tot de eerste plek leiden. Dat wordt zonder Kolasanic wel een lastiger verhaal.

Of Kolasinac tegen het Nederlands elftal (3-1) al besmettelijk was en of dat dan gevaarlijk is geweest voor spelers van Oranje, is onbekend en in elk geval onwaarschijnlijk. In de selectie van Frank de Boer legden eerder Tonny Vilhena en Ryan Babel een positieve coronatest af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen