Ajax Vrouwen verrast met komst recordinternational Spitse

20 november 2020, 09:39

Opnieuw keert een Oranje Leeuwin terug op de Nederlandse velden. Ajax Vrouwen maakt vrijdagochtend via de officiële kanalen bekend een overeenstemming te hebben bereikt met het Noorse Valerenga IF over de overgang van Sherida Spitse. De recordinternational van de Nederlandse voetbalsters tekent in Amsterdam een contract dat op 1 januari ingaat en medio 2022 afloopt.

Spitse begon haar loopbaan bij sc Heerenveen en speelde daarna voor FC Twente, LSK Kvinner, opnieuw FC Twente en Valerenga IF. Nu keert ze bij Ajax terug in de Vrouwen Eredivisie. "De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland", vertelt Spitse op de Ajax-clubsite. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi."

Bij Ajax zijn ze dolblij met de komst van de zeer ervaren Spitse. "Ik ken bijna geen speelster die zo'n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo'n speelster straks in je team hebt", reageert Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen. "Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen. De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over echt karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis."

Eerder dit jaar keerden Van der Gragt (Ajax), Sari van Veenendaal (PSV), Mandy van den Berg (PSV) en Kika van Es (FC Twente) ook al terug op de Nederlandse velden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen