Koolwijk: "Ik was vooral verrast door de professionaliteitsslag"

16 december 2020 – Ryan Koolwijk speelt sinds afgelopen zomer bij Almere City FC en heeft het goed naar zijn zin in Flevoland. De 35-jarige Rotterdammer beleeft met zijn club een goed seizoen, gezien de huidige tweede plaats. De middenvelder is onder de indruk van Almere City.

Koolwijk: "Ik was vooral verrast door de professionaliteitsslag"

De ambitieuze club wil dolgraag naar de Eredivisie en doet er alles aan om de droom te verwezenlijken. De ploeg staat tweede in de Eerste Divisie en verloor alleen nog maar van SC Cambuur. Woensdag wil Almere City zich in de beker laten zien tegen VVV-Venlo. "Ik was vooral verrast door de professionaliteitsslag die hier is gemaakt", vertelt Koolwijk aan De Telegraaf. "We hebben de beschikking over een gloednieuw krachthonk, de kleedkamer beschikt over een sauna en we hebben een kok die ervoor zorgt dat we gezonde en gevarieerde voeding krijgen. Al die zaken zijn heel goed geregeld, zeker voor een club in de Eerste Divisie."

Ook over de breedte van de selectie is Koolwijk erg te spreken. "We halen dit seizoen een hoog niveau, vooral in de breedte", stelt Koolwijk. "Bij Excelsior hadden we voorheen dertien of veertien echt goede spelers, maar daarna werd het minder. Dat is hier nu niet zo. Wanneer een speler door een blessure, schorsing of coronabesmetting wegvalt, presteren de jongens die erin komen net zo goed. Dat is echt onze kracht en daardoor staan we waar we nu staan."

Almere Ciry heeft drie punten minder dan Cambuur en vijf meer dan De Graafschap. Trainer Ole Tobiasen stelt tevreden vast dat het goed gaat met de club. "We werken met een gedegen plan en willen ieder jaar beter presteren. In de afgelopen vijf seizoenen hebben we steevast de play-offs om promotie gehaald. Qua organisatie en faciliteiten zijn we klaar voor de Eredivisie."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd