'Obstakel voor Wijnaldum: Liverpool wil geen lang contract geven'

23 december 2020, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er naderen spannende weken voor Liverpool en Georginio Wijnaldum. Het contract van de middenvelder loopt komende zomer af, waardoor hij vanaf 1 januari met clubs mag gaan praten over een transfervrije overstap. De Oranje-international imponeert al jaren bij The Reds, maar lijkt af te stevenen op een vertrek. Liverpool hoopt daar nog snel een stokje voor te steken.

Wijnaldum verkeert de laatste weken opnieuw in uitstekende vorm. Sinds hij in 2016 werd overgenomen van Newcastle United, behoort hij tot de vaste kern van trainer Jürgen Klopp. De Duitser vreest dan ook voor een gratis vertrek van zijn sterkhouder. Het contract van Liverpool loopt na dit seizoen af en beide partijen zijn er tot dusverre niet in geslaagd een nieuwe verbintenis te tekenen. Meerdere clubs zijn inmiddels geïnteresseerd in zijn diensten, zoals FC Barcelona.

Het leidt de laatste weken tot een transfersoap van jewelste. Liverpool lijkt van plan daar een nieuw hoofdstuk aan te geven. Liverpool en Klopp zijn er volgens The Athletic namelijk alles aan gelegen om Wijnaldum langer op Anfield te houden. Liverpool moet daarvoor eerst een oplossing zien te vinden voor het probleem dat de partijen al maanden in de weg staat. Er is onenigheid over de contractduur van Wijnaldum. De middenvelder zelf wil een meerjarig contract tekenen, terwijl Liverpool dat gezien zijn dertigjarige leeftijd minder ziet zitten. Wijnaldum daarentegen aast op een 'sterk verbeterd' contract ten opzichte van dat toen hij in 2016 tekende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen