Fortuna-directeur wilde Hofland niet ontslaan: "Ik was duidelijk"

25 december 2020 – Het snelste trainersontslag van 2020 kwam op naam van Fortuna Sittard, dat Kevin Hofland al na acht duels in het nieuwe seizoen de deur wees. Opmerkelijk genoeg wilde directeur Ivo Pfennings juist graag met hem door.

Fortuna-directeur wilde Hofland niet ontslaan: "Ik was duidelijk"

Volgens de beleidsbepaler wilde de directie hem niet ontslaan, maar had eigenaar Isitan Gün genoeg gezien van Hofland. "Het was heel lastig", legt de directeur, die voorheen zelfs nog samen voetbalde met Hofland tijdens hun carrières, uit aan L1. "We speelden heel wisselvallig de eerste acht wedstrijden. Tegen Ajax, AZ en PSV speelden we goed. Maar tegen Twente, Heerenveen, Zwolle en Emmen, toen we de punten moesten pakken, was het niet zoals we willen. Dan komt de positie van de trainer ter discussie te staan."

Toch wilde Pfennings hem graag tot de winter aanhouden. "Ik had Kevin willen behouden. We hadden een gedachte met Kevin: Hij haalt zijn diploma en hij wordt de hoofdtrainer. Laten we kijken tot de winterstop, en dan bepalen we op dat moment opnieuw hoe we er voor staan. Maar je merkte dat er onvoldoende vertrouwen was vanuit onze eigenaar. Ik heb mijn standpunt heel duidelijk gemaakt. Op dat moment kwamen de ploegen waar we punten tegen moesten pakken. Ik heb gezegd dat ik nog voldoende vertrouwen had om Kevin te behouden voor de club. Maar uiteindelijk hebben we gezamenlijk besloten om toch afscheid te nemen."

Eredivisie

gerelateerd