Emotionele Klinsmann is "opgebrand"

Ger
12 juli 2006, 13:25

Jürgen Klinsmann wil na het WK meer tijd aan zijn gezin besteden in Californië. Dat is één van de redenen die de 41-jarige oud-international aangaf voor zijn plotselinge vertrek bij de Duitse bond. Na de mondiale eindronde voelt Klinsmann zich "opgebrand". 

De oefenmeester, die met Duitsland op het WK verrassend als derde eindigde, neemt de komende zes maanden rust. "Dit was geen gemakkelijke beslissing", sprak hij woensdag tijdens een bewogen persconferentie in Berlijn. De aftredende Duitser vocht tijdens zijn laatste optreden als teamchef tegen de tranen. "Ik wil graag iedereen bedanken voor twee spannende en prachtige jaren", zei Klinsmann.

Een rentree in de voetballerij als coach sluit hij zeker niet uit, maar voorlopig wil hij op een "normale wijze" door het leven gaan. De voormalige spits leidde Duitsland in 34 interlands, met twintig overwinningen, acht gelijke spelen en zes nederlagen. "Ik ben niet meer in staat om mijn werk met dezelfde energie en dezelfde kracht te doen", sprak hij geëmotioneerd. 

Vooral toen zijn vader, overleden tijdens zijn bewind bij Die Mannschaft, ter sprake kwam, had Klinsmann het zichtbaar zwaar. "Ik viel na de nederlaag in de halve finales tegen Italië in een gat", gaf hij toe. "Toen bekroop mij voor de eerste keer het gevoel dat ik beter kon stoppen na het WK. Voetbal is een nonstop-zaak. Je moet daarbij in de spiegel durven kijken. Voor mij is het nu tijd om de accu weer helemaal op te laden."

Joachim Löw, de assistent van Klinsmann, is de nieuwe bondscoach van Duitsland. Hij tekende woensdag een verbintenis voor twee jaar, tot na het EK in 2008.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen