VVV-Venlo brengt achterhoede op orde en huurt ook Guwara

7 januari 2021, 14:08   Bijgewerkt: 7 januari 2021, 14:40

VVV-Venlo heeft donderdagmiddag een fraaie slag geslagen op de transfermarkt: de Limburgers huren Leon Guwara voor de rest van dit seizoen van FC Utrecht. Na Kristopher da Graca is hij tweede tweede defensieve versterking voor de ploeg van Hans de Koning in korte tijd.

Dat heeft VVV-Venlo bekend gemaakt. Guwara was een vaste kracht bij FC Utrecht, maar raakte door een blessure en de komst van Django Warmerdam uit beeld in de Domstad en mocht daarom tijdelijk vertrekken. "Ik ben dankbaar voor het feit dat VVV-Venlo mij de kans geeft om weer speelminuten te maken. Daar ben ik écht weer aan toe", aldus Guwara.

"In Venlo wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben enorm gemotiveerd om de club en het team bij te staan en samen mooie resultaten te behalen in de strijd om handhaving in de Eredivisie", stelt de zesde Duitser in de selectie van VVV-Venlo, dat met de meeste tegengoals in de eerste seizoenhelft wat wilde doen aan de verdediging. Met name de wedstrijd tegen Ajax (0-13 verlies) had daarin overigens een groot aandeel. 

"Leon is een linksback die in onze speelstijl uitstekend tot zijn recht kan komen. Hij is een fysiek sterke back met snelheid en heeft daarnaast de drive naar voren. Met de komst van Leon en daarnaast ook met het aantrekken van Kristopher da Graca zijn wij van mening dat we ons vanuit defensief oogpunt dermate hebben versterkt, zodat we gedurende de intensieve tweede seizoenshelft meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie", aldus technisch manager Stan Valckx, die onder andere ADO Den Haag heeft afgetroefd. Ook de club uit de Hofstad had interesse in Guwara. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen