Ødegaard vertrekt opnieuw bij Real voor periode bij Arsenal

27 januari 2021 – Arsenal heeft de komst van Martin Ødegaard afgerond. De Londense club maakt woensdag via de officiële kanalen bekend dat de 22-jarige Noorse aanvallende middenvelder tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Real Madrid. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

Ødegaard vertrekt opnieuw bij Real voor periode bij Arsenal

De officiële bevestiging van Arsenal was slechts een kwestie van tijd. Diverse media wisten de afgelopen dagen te melden dat Ødegaard zijn loopbaan tijdelijk zou voortzetten in Londen. De voormalig speler van sc Heerenveen en Vitesse diende onlangs een verzoek in bij de clubleiding van Real Madrid om te worden verhuurd. In de Spaanse hoofdstad kwam hij het afgelopen half jaar minder aan spelen toe dan hij wilde.

Trainer Zinédine Zidane maakte dit seizoen slechts negen keer gebruik van de oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse. Sinds de jaarwisseling kwam hij nog slechts vijf minuten in actie voor De Koninklijke. Nadat Ødegaard zijn verzoek had ingediend, werd hij gelinkt aan een terugkeer naar Real Sociedad. Een overgang naar Arsenal had echter de voorkeur voor de Noor. Een gesprek met trainer Mikel Arteta zou de doorslag hebben gegeven.

Arsenal is alweer de vierde club waaraan Ødegaard wordt verhuurd. Eerder speelde hij op huurbasis bij sc Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad, clubs waar hij veel indruk maakte. In de Arsenal-selectie vult Ødegaard het door het vertrek van Mesut Özil vrijgekomen plekje in. De Turkse spelmaker stapte onlangs over naar Fenerbahçe.

"Het is geweldig dat we erin zijn geslaagd Martin tot het einde van het seizoen vast te leggen. Martin is een speler die we allemaal natuurlijk goed kennen en hoewel hij nog jong is, al een tijdje op het hoogste niveau speelt. Martin zal ons meer aanvallende opties bieden en we zijn verheugd dat hij tussen nu en mei deel zal uitmaken van onze plannen", reageert trainer Mikel Arteta.

Premier League

gerelateerd