Kroatië gaat niet verder met Kranjcar

14 juli 2006, 15:53

Zlatko Kranjcar is niet langer bondscoach van Kroatië. Het contract van de oefenmeester, dat deze maand afloopt, zal niet worden verlengd. Dat maakte Vlatko Markovic, de voorzitter van de Kroatische voetbalbond, vrijdag bekend. De bond zal nu op zoek gaan naar een opvolger. Deze nieuwe trainer zal in ieder geval een Kroaat zijn, liet Markovic weten.

Kranjcar loodste zijn ploeg naar het WK, maar in Duitsland maakte de ploeg amper indruk. De beste wedstrijden speelden de Kroaten misschien wel tegen Brazilië, maar dat duel ging met 1-0 verloren. Daarna slaagde de ploeg er niet in om Japan (0-0) en Australië (2-2) af te schudden, waardoor Krancjar en zijn mannen al na drie wedstrijden naar huis moesten.

De nieuwe bondscoach krijgt de taak om Kroatië naar het EK van 2008 te leiden. Gemakkelijk zal dat echter niet worden. In de kwalificatiecyclus stuit het land op Engeland, Rusland, Macedonië, Israël en Andorra. De beste twee landen uit deze groep plaatsen zich rechtstreeks voor het Europese eindtoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen