Spoorboekje: ErediVisie, Cambuur en Juventus

22 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 23:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 februari.

Specials

ErediVisie

In speelronde 23 maakte Ajax geen fout in strijd om de landstitel, door in eigen huis met 4-2 te winnen van Sparta Rotterdam. Ook PSV en AZ mochten drie punten bijschrijven, terwijl Feyenoord en Vitesse averij opliepen. De grote winnaar van het weekend werd FC Emmen, dat de eerste driepunter van het seizoen bijschreef. Er gebeurden verder uiteraard genoeg andere zaken, die aan bod komen in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Wedstrijden

Jong AZ - Go Ahead Eagles (18.45 uur)

Go Ahead Eagles staat vijfde in de Eerste Divisie en zag de directe concurrenten dit weekend allemaal winnen. Het is dus zaak voor het team van Kees van Wonderen om vandaag geen fout te maken bij Jong AZ. Gebeurt dat niet, dan komende Deventenaren op drie punten van NAC Breda. Met de vorm zit het wel goed bij Go Ahead, dat zevende van de laatste acht wedstrijden winnend afsloot.

Juventus - Crotone (20.45 uur)

Na de duidelijke overwinning van Internazionale op AC Milan is niet langer die ploeg van Zlatan Ibrahimovic, maar Inter de voornaamste titelkandidaat in Italië. Zodoende moeten Matthijs de Ligt en consorten zich dus richten op die ploeg, al zal het eerst weer eens moeten zien om in de top-vier van Italië te komen. Tegen hekkensluiter Crotone mag dat ondanks de mindere periode van de Oude Dame geen probleem zijn. 

Jong FC Utrecht - SC Cambuur (21.00 uur)

Koploper SC Cambuur staat er nog altijd goed voor, maar kan terugkijken op een slecht weekend. Al vroeg op de vrijdag speelde het zelf gelijk bij angstgegner Jong Ajax, waarna concurrenten Almere City FC en De Graafschap wel wonnen. Cambuur won voor vrijdag drie keer op rij en wil vanavond tegen de Utrechtse talenten vertrouwen tanken in aanloop naar de ontmoeting met Almere City FC van komende zondag. Cambuur heeft vier punten meer dan zowel De Graafschap als Almere City FC.

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong AZ - Go Ahead Eagles, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Juventus - Crotone, Ziggo Sport, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Jong FC Utrecht - SC Cambuur, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Brighton - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen