Almere City FC maakt het seizoen af met assistent Rijsdijk

4 maart 2021 – Almere City FC heeft het nieuws over het ontslag van hoofdcoach Ole Tobiasen officieel gecommuniceerd. Dat de Eerste Divisie-club de eindverantwoordelijke zou ontslaan, kwam donderdagavond via Voetbal International voortijdig naar buiten en werd vervolgens ook door andere diverse media gecommuniceerd. Inmiddels is er een officieel communiqué gedeeld én is de opvolger bekend.

Almere City FC maakt het seizoen af met assistent Rijsdijk

Anders dan de verwachting was, Hedwiges Maduro en Tim Bakens werden genoemd als interims, maakt assistent-trainer Jeroen Rijsdijk het seizoen af als hoofdcoach van Almere City FC. Over het ontslag van Tobiasen staat in het summiere bericht weinig concreets: 'Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt, waardoor de club onvoldoende vertrouwen heeft in een positief vervolg van het huidige seizoen', schrijft de nummer vier van de Eerste Divisie.

Almere City FC zakte door de nederlaag woensdagavond bij FC Volendam naar plaats vier in de Eerste Divisie. NAC Breda heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. De achterstand op koploper Cambuur bedraagt nu liefst tien punten terwijl ook de achterstand op De Graafschap met vier punten inmiddels groot is na de vierde nederlaag in vijf duels voor Almere.

Lees ookAlmere City FC grijpt in na mindere periode: Tobiasen ontslagen

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd