Officieel: Luhukay als opvolger De Koning aan het werk bij VVV

17 maart 2021, 09:36

Zoals verwacht is Jos Luhukay de nieuwe trainer van VVV-Venlo. De ervaren coach was al in beeld om volgend seizoen de Limburgers te leiden, maar gaat nu dus al aan de slag in Venlo. Hij is woensdagochtend gepresenteerd als opvolger van Hans de Koning.

Luhukay krijgt als taak om VVV in de Eredivisie te houden. De coach zal woensdag voor het eerst op het veld staan bij VVV. Het vertrouwen was bij de leiding niet meer aanwezig in De Koning, die onlangs bekend maakte dat hij na dit seizoen zou vertrekken. VVV verloor met hem zeven duels op rij. De nederlaag tegen Fortuna Sittard van afgelopen weekend was de druppel voor de clubleiding, die besloot De Koning te ontslaan.

De 57-jarige Luhukay gaat voor het eerst aan het werk in Nederland. De Venlonaren bezetten met nog acht wedstrijden te spelen de veilige vijftiende plaats, maar staan slechts één punt boven de degradatiezone. Komende zondag tegen PEC Zwolle moet Luhukay voor het eerst op de bank zitten bij VVV. Bij onze oosterburen was hij werkzaam bij onder meer FC Köln, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC, VfB Stuttgart en St. Pauli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen