De Boer kiest na blamage in Turkije voor drie nieuwe namen

27 maart 2021, 16:33   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 16:41

De opstelling van het Nederlands elftal voor het WK-kwalificatieduel met Letland is bekend. Bondscoach Frank de Boer heeft ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Turkije (4-2) drie wijzigingen doorgevoerd. Denzel Dumfries, Davy Klaassen en Luuk de Jong zijn de nieuwe namen aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Kenny Tete, Marten de Roon en Donyell Malen.

Net zoals midweeks in Istanboel staat Tim Krul onder de lat bij het Nederlands elftal. De verdediging kent één nieuwe naam. Dumfries start in plaats van Tete, die in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor het eerst in twee jaar weer in actie kwam voor Oranje. Samen met Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal vormt Dumfries de defensie van Oranje tegen Letland.

Ook het middenveld kent een nieuw gezicht. Davy Klaassen, die sterk inviel in Turkije, begint ditmaal aan de aftrap. Hij speelt als nummer 10, waardoor Georginio Wijnaldum een meer controlerende rol krijgt. Frenkie de Jong is de derde middenvelder. Voorin neemt Luuk de Jong de plek over van Malen. De Jong speelt als diepste spits, waardoor Memphis Depay naar de linkerflank verhuist. Steven Berghuis begint weer als rechtsbuiten.

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Letland zijn tweede wedstrijd in de WK-kwalificatiecylcus. De wedstrijd maakt deel uit van de de reeks Fieldlab-evenementen, waardoor er publiek in het stadion zal zitten. 5.000 Oranje-fans zullen plaatsnemen in de ArenA.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen