De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

15 april 2021 – De vier halvefinalisten van de Champions League zijn bekend. Paris Saint-Germain, Chelsea, Real Madrid en Manchester City gaan uitmaken wie de Cup met de Grote Oren dit seizoen wint. Maar voordat we vooruitkijken naar de clashes in de halve finale, gaat de blik eerst terug op de kwartfinales van deze week. Wie waren Top en wie waren Flop?

De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

Tops

1. Het team PSG

Vaak, heel vaak kreeg Paris Saint-Germain het verwijt onvoldoende als team te fungeren. Verkeerde keuzes en onrust in de kleedkamer zorgde er geregeld voor dat niet alle kwaliteiten uit de ploeg tot wasdom kwamen, maar de laatste jaren weer PSG steeds meer een eenheid. Vorig jaar bleek Bayern München in de finale te sterk, maar ditmaal werd een spannend tweeluik wel in Frans voordeel beslist. Neymar gaf na afloop aan dat PSG nu 'echt een team is'. Het Franse sterrenensemble merkt wat er bereikt kan worden als er steeds beter samen gewerkt wordt. Wie weet kan de miljoenenselectie dit seizoen wel all the way gaan en de begeerde prijs naar Parijs brengen?

2. Marco Taremi
Met zo'n geweldig doelpunt mag Mehdi Taremi uiteraard niet ontbreken tussen de Tops. De spits uit Algerije draaide zijn lichaam goed voor de bal in de wedstrijd tegen Chelsea, sprong de lucht in en werkte de bal met een geweldige omhaal in de kruising. De goal van de aanvaller van FC Porto was geweldig en deed wel wat denken aan de treffer van Marco van Basten tegen FC Den Bosch in De Meer. Helaas voor Taremi was zijn goal weinig waard, want ondanks de 0-1 zege werd Porto uitgeschakeld.Of pakt hij er nog de Puskas Award mee?

3. Thibaut Courtois houdt Real op de been

De verdediging van Real Madrid staat na de wedstrijd in het krijt bij Thibaut Courtois. De Belgische doelman van Los Blancos speelde woensdagavond tegen Liverpool een uitstekende wedstrijd. De keeper was werkelijk waar niet te passeren. De eerste Liverpool-speler die het probeerde was James Milner, zijn schot van veraf werd door de vingertoppen van de doelman gestopt. Later maakte de doelman nog een indrukwekkende redding op een schot van Firmino, die van erg dichtbij niet wist te scoren. Mede door het uitstekende keeperswerk van Courtois mag Real Madrid zich opwarmen voor de halve finales.

4. Jongeling Jude Bellingham
De beste Engelsman op het veld speelde woensdag niet bij Manchester City, maar bij Borussia Dortmund. De pas zeventienjarige Jude Bellingham maakte andermaal grote indruk op het middenveld van de Duitsers. Bellingham speelt als een routinier en heeft de power, het loopvermogen en het inzicht van een ervaren speler. Bijzonder knap, aangezien hij vorig seizoen nog bij Birmingham City speelde. Zijn loopbaan bevindt zich in een stroomversnelling, want de middenvelder is inmiddels al Engels international. Bellingham gaan we de komende jaren ongetwijfeld vaker terugzien in de laatste rondes van de Champions League.

Flops

1. Mitchel Bakker
Op ontevreden toon deed Bakker recent zijn verhaal. Na de komst van Mauricio Pochettino was de door blessures in de rangorde opgeklommen Bakker flink gedaald in het aantal speelminuten en daar was de oud-Ajacied niet bepaald blij mee. Sterker nog: hij wilde weg bij Paris Saint-Germain. Net als een week eerder in München deed Bakker tegen Bayern dinsdagavond mee, maar groots was zijn optreden verre van. In het laatste half uur kwam er meermaals gevaar over zijn kant en ondanks een aardig blok, was zijn indruk niet die van een speler die vol revanche zit en zich ten koste van alles wil laten zien...

2. Belachelijk vlagsignaal grensrechter bij PSG

Dat Kylian Mbappé razendsnel is, dat weten we inmiddels wel. Ook de grensrechter van dienst bij PSG - Bayern maakte daar kennis mee. De beste man vlagde veel te vroeg terwijl de Franse aanvaller bij lange na geen buitenspel stond. Mbappé snelde richting het doel van Manuel Neuer en werd dus ten onrechte teruggefloten. Een ideel moment om de vlag omlaag te houden, te wachten op het resultaat van de aanval en dan alles rustig terug te kijken. Daar is de VAR immers toch voor?

3. Tandeloos Liverpool

We hadden bij Flops ook Duitsland kunnen plaatsen, dat geen afgevaardigde meer heeft bij de laatste vier, maar kiezen voor Liverpool. Opvallend was het hoe tandeloos de winnaar van twee seizoenen geleden voor de dag kwam in beide duels met Real Madrid. De Spanjaarden moesten het doen zonder Sergio Ramos en Raphaël Varane, maar werden nauwelijks onder druk gezet door Liverpool. Het leek woensdag eerder dat Liverpool bezig was aan een oefenwedstrijd, dan aan een kwartfinale van de Champions League. Toch opmerkelijk voor een club die bekendstaat op het mouwen opstropen en vol de strijd aangaan. Laten we hopen dat Liverpool snel weer Liverpool wordt in het Europese toernooi.

4. Marwin Hitz
Jarenlang was Roman Bürki de eerste doelman bij Borussia Dortmund, maar inmiddels is de plek onder de lat overgenomen door zijn landgenoot Marwin Hitz. De Zwitser liet ook wel zien waarom hij de voorkeur geniet, met een aantal prachtige reddingen. De reden dat hij toch in de categorie 'flop' valt, is dat hij vaak te betrappen is op foutjes. Bij het doelpunt van Phil Foden zag de keeper er absoluut niet sterk uit en ook in de Bundesliga laat hij op dat gebied veel steken vallen. Misschien moet Dortmund komende zomer op zoek naar een goede en vooral betrouwbare doelman.

UEFA Champions League

gerelateerd