De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

15 april 2021, 12:00

De vier halvefinalisten van de Champions League zijn bekend. Paris Saint-Germain, Chelsea, Real Madrid en Manchester City gaan uitmaken wie de Cup met de Grote Oren dit seizoen wint. Maar voordat we vooruitkijken naar de clashes in de halve finale, gaat de blik eerst terug op de kwartfinales van deze week. Wie waren Top en wie waren Flop?

Tops

1. Het team PSG

2. Marco Taremi

Met zo'n geweldig doelpunt mag Mehdi Taremi uiteraard niet ontbreken tussen de Tops. De spits uit Algerije draaide zijn lichaam goed voor de bal in de wedstrijd tegen Chelsea, sprong de lucht in en werkte de bal met een geweldige omhaal in de kruising. De goal van de aanvaller van FC Porto was geweldig en deed wel wat denken aan de treffer van Marco van Basten tegen FC Den Bosch in De Meer. Helaas voor Taremi was zijn goal weinig waard, want ondanks de 0-1 zege werd Porto uitgeschakeld.Of pakt hij er nog de Puskas Award mee?

3. Thibaut Courtois houdt Real op de been

4. Jongeling Jude Bellingham

De beste Engelsman op het veld speelde woensdag niet bij Manchester City, maar bij Borussia Dortmund. De pas zeventienjarige Jude Bellingham maakte andermaal grote indruk op het middenveld van de Duitsers. Bellingham speelt als een routinier en heeft de power, het loopvermogen en het inzicht van een ervaren speler. Bijzonder knap, aangezien hij vorig seizoen nog bij Birmingham City speelde. Zijn loopbaan bevindt zich in een stroomversnelling, want de middenvelder is inmiddels al Engels international. Bellingham gaan we de komende jaren ongetwijfeld vaker terugzien in de laatste rondes van de Champions League.

Flops

1. Mitchel Bakker

Op ontevreden toon deed Bakker recent zijn verhaal. Na de komst van Mauricio Pochettino was de door blessures in de rangorde opgeklommen Bakker flink gedaald in het aantal speelminuten en daar was de oud-Ajacied niet bepaald blij mee. Sterker nog: hij wilde weg bij Paris Saint-Germain. Net als een week eerder in München deed Bakker tegen Bayern dinsdagavond mee, maar groots was zijn optreden verre van. In het laatste half uur kwam er meermaals gevaar over zijn kant en ondanks een aardig blok, was zijn indruk niet die van een speler die vol revanche zit en zich ten koste van alles wil laten zien...

2. Belachelijk vlagsignaal grensrechter bij PSG

3. Tandeloos Liverpool

4. Marwin Hitz

Jarenlang was Roman Bürki de eerste doelman bij Borussia Dortmund, maar inmiddels is de plek onder de lat overgenomen door zijn landgenoot Marwin Hitz. De Zwitser liet ook wel zien waarom hij de voorkeur geniet, met een aantal prachtige reddingen. De reden dat hij toch in de categorie 'flop' valt, is dat hij vaak te betrappen is op foutjes. Bij het doelpunt van Phil Foden zag de keeper er absoluut niet sterk uit en ook in de Bundesliga laat hij op dat gebied veel steken vallen. Misschien moet Dortmund komende zomer op zoek naar een goede en vooral betrouwbare doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen