Verhaar naar amateurs: "Als trainer ben ik misschien ambitieuzer"

15 april 2021 – Thomas Verhaar is bezig aan zijn laatste maanden als profspeler. De 33-jarige spits van Excelsior heeft ervoor gekozen om te gaan spelen bij AFC uit Amsterdam. Tegelijkertijd wil hij zich gaan richten op een mogelijke loopbaan als trainer.

Verhaar naar amateurs: "Als trainer ben ik misschien ambitieuzer"

Verhaar kent een moeizaam seizoen in Rotterdam en kiest er zodoende voor om een stapje terug te doen. "De Tweede Divisie is een erg mooi niveau", zegt Verhaar tegen De Telegraaf. "Ik vind het lastig om te vergelijken met Excelsior, maar het verschil tussen de divisies slinkt snel. Clubs in de Tweede Divisie zijn aan het professionaliseren en het niveau schiet omhoog. Ik heb wel wedstrijden met Jong Sparta in de Tweede Divisie gespeeld dus ik ken het niveau een beetje. Als de promotie-degradatie ooit ingesteld wordt tussen de divisies weet ik dat AFC er klaar voor is. AFC kan prima winnen van clubs uit de Eerste Divisie. Dat hebben ze in het bekertoernooi al bewezen."

Uiteraard gaat de geboren Rotterdammer zich ook richten op een maatschappelijke carrière. "Ik ga werken voor een maatschappelijk sportproject in Rotterdam. Daarnaast wil ik een aantal middagen in de week voetbaltraining gaan geven. Daarover praat ik nu met een aantal clubs. Ik wil graag een trainerscarrière gaan opzetten. Als voetballer heb ik mijzelf nooit te veel illusies gemaakt. Dat is gewoon vanzelf ontstaan. Als trainer ben ik misschien wel ambitieuzer, maar ik wil het wel op diezelfde manier aanpakken. De komende jaren ga ik het gewoon uitpluizen. Het moet blijken of ik daar goed in kan worden en dan zien we wel waar het schip strandt", zegt Verhaar.

Voor het zover is, wil hij eerst op een goede manier afscheid nemen van Excelsior. "Ik ben een tijdje geblesseerd geweest, maar ben nu weer fit en train volop mee met Excelsior. Ik hoop nog wat te laten zien in de komende wedstrijden om het zo goed af te sluiten. We trainen door tot juni. Daarna komt er een fitte Thomas Verhaar van Kralingen naar Amsterdam-Zuid!"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd