Gisteren gemist: bekerwinst Ajax, Super League en remise Real

19 april 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 18 april.

Gisteren gemist: bekerwinst Ajax, Super League en remise Real

Ajax pakt met de beker voor het eerst ooit vierde hoofdprijs op rij
Ajax heeft zondagavond de KNVB Beker geprolongeerd. Vorig seizoen ging er een streep door de eindstrijd van de beker, maar dit seizoen stonden de Amsterdammers wél weer in de finale na een zware bekerreeks: die werd tegen Vitesse (2-1) knap voortgezet, al ging het qua scoreverloop moeizaam. Invaller David Neres maakte vlak voor tijd wél het terechte winnende doelpunt.

Waarom de topclubs zo staan te springen om Super League
Een aantal grote clubs zinspeelt al enige tijd op het starten van een Super League, uit onvrede over de huidige opzet van het Europese topvoetbal. Naar verluidt lijkt er nu echter doorgepakt te worden en de plannen voor deze nieuwe competitie worden zondagavond bekendgemaakt. De UEFA reageerde direct getergd in een statement. Hoe ziet die competitie eruit en waarom willen de topclubs deze Super League nou eigenlijk zo graag hebben?

Barça heeft Spaanse titel weer in eigen hand na remise Real
Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een uitstekend weekend: niet alleen pakte de Nederlandse coach zaterdagavond de Copa del Rey (0-4), ook heeft het de landstitel weer in eigen huis. Het sterk gehavende Real Madrid liet op bezoek bij Getafe namelijk twee punten liggen (0-0), waardoor de strijd bovenin nóg spannender is geworden en zelfs weer in eigen hand is voor Barça én Atlético. 

In 2021 ontketende Memphis houdt Lyon in Franse titelrace
Memphis Depay (27) heeft zijn ongekende vorm in het kalenderjaar 2021 namens Olympique Lyon zondagavond een knap vervolg gegeven. Op bezoek bij FC Nantes hielp de Nederlandse spits zijn elftal hoogstpersoonlijk aan de overwinning (1-2), waarmee hij bovendien zijn uitmuntende cijfers nog eens wat aanscherpte. 

Overmars: gesprek met Onana over nieuw contract is stukgelopen
Slecht nieuws voor Ajax: doelman Andre Onana (25) lijkt zijn contract vrijwel zeker niet te gaan verlengen. Hoewel Marc Overmars eerder nog aangaf dat hij vermoedde dat er wel een nieuwe overeenkomst zou komen met de geschorste goalie, kwam hij zondagavond op die woorden terug. Een transfervrij vertrek in 2021 of een zomerse overgang behoren tot de mogelijkheden.

Eredivisie