Spee treedt ook bij UEFA in voetsporen Van Praag

20 april 2021, 13:56

Het uitvoerend comité van de UEFA behoudt zijn Nederlandse tintje. Just Spee heeft dinsdag in het Zwitserse Montreux een plek in het bestuur van de Europese voetbalbond bemachtigd. Daarmee treedt de voorzitter van de KNVB in de voetsporen van Michael van Praag, wiens laatste termijn onlangs afliep.

Spee zal voor het eerst deel uitmaken van het UEFA-bestuur. Zeven andere voorzitters van andere voetbalbonden werden ook verkozen: Zbigniew Boniek (Polen), Alexander Dyukov (Rusland), David Gill (Engeland), Gabriele Gravina (Italië), Rainer Koch (Duitsland), Karl-Erik Nilsson (Zweden) en Servet Yardimci (Turkije).

"Vooraf had ik er voorzichtig een goed voorgevoel over dat ik in het ExCo verkozen zou worden. Dat gevoel was gebaseerd op onze campagne waarin we vrijwel alle aangesloten bonden uitgebreid hebben gesproken. Maar voor nu ben ik ook wel heel erg blij én opgelucht dat het allemaal gelukt is", reageert Spee op de KNVB-site.

Spee kan door de aankondiging van de Super League meteen aan de bak. "Het is een moeilijk dossier, een revolutionair idee waarop een zeer groot deel van het Europese voetbal nu niet zit te wachten. Wat we moeten doen, is proberen de eenheid in ons voetbal te herstellen. Voor de KNVB is daarbij altijd het uitgangspunt dat het voetbal-ecosysteem en daarmee een eerlijk speelveld gewaarborgd blijft. Daar gaan we mee aan de slag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen