Schalke-spelers belaagd: "Snap het als ze niet meer willen spelen"

23 april 2021 – De spelers van Schalke 04 mogen zelf bepalen of zij dit seizoen nog in actie willen komen voor de Bundesliga-degradant. Nadat het doek deze week viel voor de Traditionsverein, werden zij aangevallen door een groep boze fans. Technisch directeur Peter Knäbel heeft er begrip voor als het spelers heeft overtuigd om niet meer het shirt aan te trekken.

Schalke-spelers belaagd: "Snap het als ze niet meer willen spelen"

"Ik kan ermee leven als een speler de resterende vier wedstrijden niet voor Schalke wil spelen", aldus technisch directeur Peter Knäbel in gesprek met de Duitse krant BILD, dat eveneens meldt dat spelers zich bij de club kunnen melden als zij steun nodig hebben. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar verloor afgelopen dinsdag met 1-0 op bezoek bij concurrent Arminia Bielefeld.

Het betekende dat Schalke voor het eerst in dertig jaar terugkeert naar het tweede niveau in Duitsland. De spelersbus moest het daardoor flink ontgelden. Rond de vijfhonderd supporters hadden zich verzameld om vuurwerk en eieren naar de bus te gooien. Twee spelers zijn naar verluidt fysiek bejegend. 

Teammanager Gerald Asamoah, die de club eveneens diende als oud-speler, sprak over een beangstigende situatie. "Ik zal me twee beelden altijd blijven herinneren: een medewerker die op de grond lag en geschopt werd. En de angst in de ogen van Mike Büskens." Büskens is momenteel assistent-coach bij de club waar hij diverse successen beleefde.

Bundesliga

gerelateerd