Blom fluit titelduel Ajax, Siemen Mulder nog afwezig

26 april 2021 – Ajax krijgt komend weekend te maken met Kevin Blom als scheidsrechter voor de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. De leidsman is aangesteld voor het duel in de Johan Cruijff Arena, met Dave Goossens en Mark Strijker als zijn assistenten. Siemen Mulder ontbreekt nog altijd bij de aanstellingen, Serdar Gözübüyük keert wel weer terug op het veld.

Blom fluit titelduel Ajax, Siemen Mulder nog afwezig

Laatstgenoemde kampte met een blessure en haalde daardoor recent zijn conditietest niet. Omdat hij met Go Ahead Eagles – Helmond Sport weer een aanstelling heeft komend weekend, lijken die problemen achter de rug en gaat hij zich weer melden op het veld. Dat geldt voor Mulder nog altijd niet: hij wordt ook niet als VAR of anderzijds ingezet, nadat afgelopen weekend naar buiten kwam dat hij opnieuw was gezakt voor de conditietest vanwege een blessure. Voor de absolute KKD-kraker SC Cambuur – De Graafschap is Jochem Kamphuis aangesteld.

Lees ook'Arbiter Mulder zakt tweede keer op rij voor conditietest KNVB'

Bas Nijhuis, dit afgelopen weekend de fluit hanteerde bij ADO Den Haag – Fortuna Sittard en anders dan de KNVB de voorkeur had géén penalty gaf na een handsbal in het zestienmetergebied, komt niet in actie. Hij fungeert wel als VAR in Utrecht, waar Willem II op bezoek komt. Jeroen Manschot, op wie nogal wat kritiek was na zijn optreden in Eindhoven afgelopen weekend, heeft die wedstrijd in handen.

Ook op Dennis Higler was veel kritiek, maar hij krijgt komend weekend 'gewoon' RKC Waalwijk – AZ onder zijn hoede. Verder wordt PSV tegen sc Heerenveen gefloten door Allard Lindhout, heeft Feyenoord in Den Haag te maken met Pol van Boekel en is Joey Kooij de arbiter bij Vitesse – PEC Zwolle.

Eredivisie

gerelateerd