Koeman mist La Liga-kraker tegen Atlético definitief

5 mei 2021 – Ronald Koeman moet bij de absolute topper in de Primera Division komend weekend definitief vanaf de tribunes toekijken. De oefenmeester van FC Barcelona werd vanwege zijn kritiek tegen Granada (1-2 verlies) geschorst door de Spaanse voetbalbond voor twee duels en ondanks een hogerberoep, is de straf blijven staan.

Koeman mist La Liga-kraker tegen Atlético definitief

Dat heeft La Liga bekend gemaakt. Zodoende zal net als tegen Valencia (2-3 winst) zijn assistent-trainer Alfred Schreuder op de bank plaatsnemen tegen Atlético Madrid. Koeman zat in Valencia zijn eerste wedstrijd schorsing al uit en hoopte met zijn beroep te bewerkstelligen dat hij alsnog de coaching op zich kon nemen in de kraker, maar de Spaanse voetbalbond hield voet bij stuk ondanks de verdediging van de Nederlander. 

Koeman zou zijn rode kaart tegen Granada hebben gekregen na aanhoudende kritieken vanaf de bank op de arbiter. Eerder dit seizoen ging hij al een paar keer met geel op de bon, rood pakte hij nooit eerder in Spanje als hoofdtrainer. Koeman zou 'Wat een figuur', hebben gebezigd toen de bezoekers heel lang deden over een ingooi. Zonder de Nederlander op de bank gaven de Catalanen bovendien de wedstrijd tegen Granada nog uit handen.

Lees ookKoeman mist topper en pikante ontmoeting door rode kaart

Door die verloren wedstrijd tegen Granada heeft FC Barcelona de titel niet helemaal meer in eigen hand. Het kan koploper Atlético Madrid weliswaar op eigen kracht passeren komend weekend, maar als nummer twee Real Madrid dan de laatste duels allemaal weet te winnen, maken de Catalanen De Koninklijke kampioen. Door een beter onderling resultaat, gaan zij bij een gelijk doelsaldo over de formatie van de geschorste Koeman heen. 

LaLiga

gerelateerd