KNVB duidelijk: "We gaan niet alle wedstrijden stilleggen"

12 mei 2021, 21:44

De timing voor de hevige regenval in Doetinchem had niet veel slechter gekund. Tegelijkertijd met de drie concurrenten speelde De Graafschap om promotie naar de Eredivisie, maar de wedstrijd moest worden stilgelegd. Het riep direct de vraag op of de andere duels ook gestaakt moesten worden, maar daarover was de KNVB duidelijk.

"Dit is overmacht, heel vervelend", reageerde een woordvoerder van de bond tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar we gaan niet zes wedstrijden stilleggen omdat één wedstrijd eventueel later wordt uitgespeeld of vandaag niet wordt uitgespeeld." Zoals gebruikelijk begonnen alle duels in de laatste speelronde tegelijk, om competitievervalsing te voorkomen. Zo kan de huidige situatie ervoor zorgen dat De Graafschap genoeg heeft aan een gelijkspel en dus zonder risico kan spelen.

"Als de wedstrijd definitief wordt gestaakt, wordt die zo snel mogelijk uitgespeeld", vervolgde de woordvoerder. "Maar we gaan nu dus niet alle wedstrijden stilleggen. Dan zouden we zes duels stil moeten leggen, want de resultaten van vanavond hebben niet alleen invloed op de promotie, maar ook op de deelname aan de play-offs."

De wedstrijd van De Graafschap stond nog 0-0 op het moment van staken. Afhankelijk van de resultaten op de andere velden kan dat genoeg zijn om promotie veilig te stellen. Bij winst is de ploeg hoe dan ook verzekerd van Eredivisievoetbal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen