Veelscorende verdediger eerste aanwinst gepromoveerd NEC

27 mei 2021 – NEC heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De Nijmegenaren maken donderdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Ilias Bronkhorst overkomt van SC Telstar. De 24-jarige multifunctionele verdediger tekent in De Goffert een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Veelscorende verdediger eerste aanwinst gepromoveerd NEC

Bronkhorst heeft zich de afgelopen jaren knap ontwikkeld. Telstar pikte de verdediger in 2018 op bij de Koninklijke HFC. Na 55 wedstrijden in de Eerste Divisie te hebben gespeeld maakt Bronkhorst nu promotie naar de Eredivisie. "De afgelopen week heb ik de club zeer intensief gevolgd, met de wedstrijd van afgelopen zondag als kers op de taart. Uit ervaring weet ik dat de supporters in Nijmegen zeer fanatiek zijn en ik kan niet wachten om in De Goffert te voetballen. Ik ben blij om hier te zijn", reageert hij.

Hoewel Bronkhorst verdediger is, maakte hij afgelopen seizoen tien doelpunten voor Telstar. "Niet alleen zijn tien doelpunten dit seizoen, maar vooral de wijze waarop hij scoorde gaf aan dat er aanvallersbloed door zijn aderen stroomt", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "Het waren niet alleen doelpunten uit corners en vrije trappen. Ilias beweegt zich als een spits en bewaart de rust aan de bal."

Bronkhorst heeft zich bewezen als doelpuntenmaker, maar is door NEC gehaald voor de achterste linie. "Nochtans zien wij hem als een verdediger die op alle vier de posities in de achterhoede uit de voeten kan. Maar zijn scoringsdrift maakt Ilias natuurlijk extra aantrekkelijk. Hij is jong en kan zich technisch en fysiek nog verder ontwikkelen. We zijn heel content met zijn keuze voor NEC."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd