Kökcü en Dervisoglu helpen Turkije aan nipte oefenzege

27 mei 2021 – Orkun Kökcü en Halil Dervisoglu hebben zich donderdagavond laten zien aan bondscoach Senol Günes. Tijdens de eerste vriendschappelijke wedstrijd voorafgaand aan het EK waren beide spelers belangrijk. Tegen Azerbeidzjan won Turkije met 2-1, was debutant Dervisoglu trefzeker en verzorgde Kökcü een assist. Alle doelpunten vielen in Alanya in de eerste helft.

Kökcü en Dervisoglu helpen Turkije aan nipte oefenzege

Azerbeidzjan nam namelijk brutaal de leiding op Turkse bodem. Na 29 minuten spelen verzorgde Emin Mahmudov de verrassende 0-1. De bezoekers konden niet lang genieten van deze voorsprong. Dervisoglu kopte uit een vrije trap van Kökcü de gelijkmaker binnen en Turkije kon zelfs met een 2-1 voorsprong aan de thee. Kaan Ayhan zorgde vlak voor rust voor de voorsprong.

Kökcü en Dervisoglu begonnen allebei in de basis en werden na 67 minuten spelen naar de kant gehaald door Gunes. Toch zullen de spelers van Feyenoord en Galatasaray een goed gevoel overhouden aan de eerste oefenwedstrijd. Het is echter nog de vraag of de Haarlemmer en de Rotterdammer zich mogen melden op het EK. Gunes moet nog vier spelers laten afvallen.

Turkije speelt op het EK tegen Italië, Wales en Zwitserland. De komende weken volgen nog oefeninterlands tegen Guinee en Moldavië. De Turken openen het EK op vrijdag 11 juni om 21.00 uur tegen de Italianen. Kökcü speelde vandaag pas zijn vierde interland, terwijl Dervisoglu zijn eerste internationale optreden dus opluisterde met een treffer.

Eredivisie

gerelateerd