"Twee scheidsrechters op een EK is historisch voor Nederland"

5 juni 2021, 17:11   Bijgewerkt: 5 juni 2021, 17:25

Waar de selectie en staf van Oranje zich druk voorbereiden op het EK, geldt dat ook voor scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie. Dat twee van de in totaal achttien scheidsrechters op het toernooi uit Nederland komen, is bijzonder. "Dat we als klein landje twee scheidsrechters leveren is natuurlijk geweldig. Dat laat zien dat we er goed op staan", concludeerde Kuipers.

Over elkaar zijn de twee arbiters lovend. Zo heeft Makkelie (38) veel respect voor zijn tien jaar oudere collega. "Als je kijkt naar wat Björn heeft gepresteerd qua finales en toernooien, dan is er geen andere Nederlandse scheidsrechter die zo'n staat van dienst heeft opgebouwd. Hij is de scheidsrechter van de eeuw. Het is onmogelijk om hem in te halen", werd Makkelie geciteerd door De Telegraaf

Voor Kuipers is de kans groot dat hij zijn laatste eindtoernooi fluit, al heeft hij het WK van 2022 nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Zeg nooit nooit. Als ze mij bellen met de vraag: 'wat denk je ervan om naar het WK te gaan?', dan zou dat deuren kunnen openen." Toch acht hij die kans niet groot. "Het is historisch voor Nederland om met twee scheidsrechters op een EK te zijn. Het lijkt me vrijwel onmogelijk dat je met twee Nederlandse scheidsrechters even naar een WK kan, waar maar 25 scheidsrechters uit de hele wereld zijn. Als dat onmogelijk is, ga ik niet de jongere generatie in de weg zitten."

Uiteraard doelde hij daarmee onder meer op Makkelie, maar ook voor collega Serdar Gözübüyük heeft hij veel waardering. "Dat is ook een fantastische scheidsrechter. Hij heeft ook alles mee. Een goede body, een goede uitstraling." Over Makkelie: "Met name de laatste drie jaar heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij ging als VAR mee naar het WK 2018, dat was een eyeopener voor hem. Hij heeft een fantastische toekomst voor zich. Vorig jaar floot hij de finale van de Europa League en dit seizoen ook het voor nu hoogst haalbare: een halve finale in de Champions League. Het zal me niks verbazen als we op het WK 2022 weer een scheidsrechter hebben die een prachtige wedstrijd mag leiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen