Stekelenburg keept op EK, De Ligt mist eerste duel

12 juni 2021, 13:47   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 15:15

Niet Tim Krul of Marco Bizot, maar Maarten Stekelenburg zal zondag onder de lat staan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer heeft dat besloten samen met zijn staf. Dat was niet het enige grote nieuws, want ook is bekend dat Matthijs de Ligt niet op tijd is voor het eerste duel van zondag.

De Boer schuift om kwart voor twee aan voor de persconferentie, maar gaf daarvoor al groot nieuws prijs aan de NOS. Matthijs de Ligt zit niet bij selectie. "Maarten Stekelenburg is onze eerste keeper", zei hij. De Ligt kampt sinds vorige week met een liesblessure en probeerde de race tegen de klok te winnen. Hij stond zaterdag ook op het veld bij Oranje, dat de laatste training afwerkte, maar is dus niet op tijd fit geraakt.

De kans is groot dat hij zondag vervangen wordt door Jurriën Timber. Die gaat in dat geval samenspelen met Stekelenburg, zijn ploeggenoot bij Ajax. Die heeft namelijk de concurrentiestrijd gewonnen van Krul en Bizot. Jasper Cillessen was aanvankelijk de eerste keeper, maar werd door De Boer geslachtofferd vanwege een coronabesmetting.

Nederland begint het EK zondagavond om 21.00 uur tegen Oekraïne.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen