Puzzel Oranje weer iets duidelijker na zeges Engeland en Kroatië

23 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 22 juni.

Puzzel Oranje weer iets duidelijker na zeges Engeland en Kroatië

Telegraaf: Ajax meldt zich bij Feyenoord voor Berghuis
Ajax heeft zich bij aartsrivaal Feyenoord officieel gemeld voor aanvoerder Steven Berghuis. Dat opmerkelijke nieuws meldden De Telegraaf en Voetbal International dinsdagmiddag. De Amsterdammers hopen te profiteren van zijn gelimiteerde transfersom (vier miljoen euro).

Kroatië overleeft groepsfase en geeft Oranje meer duidelijkheid
Kroatië gaat samen met Engeland en Tsjechië naar de achtste finales. De vice-wereldkampioen toonde zich met 3-1 te sterk voor Schotland, voor wie het toernooi erop zit. Kroatië sluit de groepsfase af als nummer twee van groep D. Het resultaat op Hampden Park verschaft ook Oranje extra duidelijkheid. Het Nederlands elftal speelt in de achtste finale tegen Tsjechië, de nummer drie van groep D of tegen de nummer drie uit de Groeps des Doods.

Engeland zet Tsjechië aan de kant en pakt groepswinst
Voor de vierde keer dit EK gaat Engeland een wedstrijd op Wembley spelen. Na de 0-1 overwinning op Tsjechië kroonde de ploeg van Gareth Southgate zich tot groepswinnaar van poule D. Dat betekent dat het voor de achtste finale terugkeert in de Londense voetbaltempel. Raheem Sterling werd de matchwinner door de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Tsjechië mogelijke opponent Oranje; nog vier scenario's
Nadat ook poule D vanavond zijn ontknoping kende, is er weer iets meer duidelijk over de mogelijke tegenstander van Oranje in de achtste finale. Tsjechië eindigde als nummer drie in de groep en is daarmee een van de mogelijke tegenstanders. Alles zal beslist worden tijdens de laatste groepsfasedag, waar nog vier scenario's mogelijk zijn.

Berichten uit Spanje: Messi blijft FC Barcelona trouw
Vanuit Spanje komen berichten dat Lionel Messi bij FC Barcelona blijft. De Argentijn heeft voorzitter Joan Laporta hiervan op de hoogte gebracht, zo klinkt het.Het zou betekenen dat Messi spoedig een nieuw contract tekent. Zijn huidige verbintenis in Catalonië loopt over een week af en geeft hem dat een transfervrije status.

Wijnaldum draagt in Boedapest speciale band tegen discriminatie
Georginio Wijnaldum zal in Boedapest namens Oranje een speciale aanvoerdersband dragen. Daarop staat de tekst 'One Love, voetbal verbindt', een uiting tegen discriminatie. De afgelopen dagen was er rond het EK veel te doen over dergelijke statements.

Eredivisie