Dit is het flopelftal van de tweede speelronde op het EK

24 juni 2021 – Alle wedstrijden in de groepsfase van het EK zijn gespeeld. In de derde speelronde zakten onder meer Turkije, Rusland en Slowakije door hete ijs. FCUpdate.nl zet de flops van de laatste twaalf wedstrijden op een rijtje in een elftal (4-3-3).

Dit is het flopelftal van de tweede speelronde op het EK

Doelman - Martin Dúbravka: kreeg er vijf om de oren tegen Spanje, waarvan hij er één zelf zijn doel in sloeg. Daarmee ook direct maker van het meest knullige eigen doelpunt van het toernooi.


Verdediger - Zeki Celik: kon niet voorkomen dat Steven Zuber drie assists gaf en deelde zodoende in de Turkse EK-malaise.

Verdediger - Milan Skriniar: moest de Slowaakse verdediging op sleeptouw nemen tegen Spanje, maar werd aan alle kanten overlopen.

Verdediger - Caglar Söyüncü: werd veel van verwacht dit EK, maar was ook niet opgewassen tegen de Zwitserse aanval.

Verdediger - Matthias Ginter: zijn balverlies vroeg in de wedstrijd leidde een moeilijke avond voor Duitsland in.

Middenvelder - Roman Zobnin: een verschrikkelijke terugspeelpass van de Russische middenvelder leidde de 0-2 van Denemarken in.


Middenvelder - Stephen O'Donnell: was negatief betrokken bij het openingsdoelpunt van Kroatië en de zwakste man aan Schotse zijde.

Middenvelder - Marek Hamsik: had als sterspeler veel meer moeten brengen, zeker op het moment dat zijn ploeg het zo moeilijk had tegen Spanje.

Aanvaller - Artem Dzyuba: scoorde weliswaar, maar daar is ook alles mee gezegd. Maakte het de Deense verdediging niet bepaald moeilijk.


Aanvaller - Leroy Sané: een ongelukkig optreden van de Duitser aanvaller tegen Hongarije, die desondanks niet van het veld werd gehaald door Joachim Löw.

Aanvaller - Álvaro Morata: viel zelfs bij een 0-5 overwinning negatief op door een penalty te missen. Het is tot dusver op z'n zachtst gezegd nog niet het toernooi van Álvaro Morata...


Oranje

gerelateerd