Cijfers liegen niet: alleen Bale troeft Malen af

24 juni 2021 – De roep om zondag met Donyell Malen te starten klinkt steeds luider. De 22-jarige aanvaller liet tegen Noord-Macedonië zien uitstekend te kunnen samenwerken met Memphis Depay, maar moest in de eerste twee wedstrijden genoegen nemen met een plek op de bank. Valt bondscoach Frank de Boer tegen Tsjechië terug op Wout Weghorst of houdt hij vast aan Malen? Een opmerkelijke statistiek spreekt in elk geval in het voordeel van PSV'er.

Cijfers liegen niet: alleen Bale troeft Malen af

Verdeeld over drie wedstrijden stond Malen dit EK tot nu toe 93 minuten binnen de lijnen. Tegen Oekraïne en Oostenrijk was hij invaller en tegen Noord-Macedonië had hij een basisplaats. In die wedstrijden creëerde Malen volgens Opta vier grote kansen. Alleen Gareth Bale creëerde meer grote mogelijkheden (5), maar de Welshman speelde zo'n beetje alles.

Malen kwam tegen Oekraïne, Oostenrijk een Noord-Macedonië niet tot scoren, maar gaf wel twee assists. In de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk bediende hij zijn PSV-maatje Denzel Dumfries en tegen Noord-Macedonië was hij de aangever bij een van de doelpunten van Memphis.

Na afloop van het duel met Noord-Macedonië wilde De Boer nog niet kwijt of hij in de achtste finale met Malen of Weghorst gaat starten. Dat hangt ook af van de tegenstander, gaf de keuzeheer aan. Weghorst staat op het EK op één doelpunt in drie wedstrijden.

Oranje

gerelateerd