Peter R. de Vries vecht voor zijn leven: meerdere verdachten

6 juli 2021, 23:14   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 23:26

Peter R. de Vries vecht voor zijn leven na een aanslag op zijn leven in Amsterdam. De 64-jarige misdaadverslaggever en voetbalmakelaar werd dinsdagavond vijfmaal beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, nadat hij de studio van RTL Boulevard verliet. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam meldt op een speciaal ingelaste persconferentie dat hij de moordpoging vooralsnog heeft overleefd.

De Amsterdamse driehoek, bestaande uit de burgemeester Femke Halsema, de leidinggevende van de politie in dat gebied en de officier van justitie, bevestigde dat nieuws. "Aan de hand van beelden hebben we twee verdachten aangehouden op de snelweg", bevestigt politiechef Frank Paauw. "We denken dat daar ook de schutter bij zit. We hebben ook een derde verdachte opgepakt. Zijn rol wordt nog onderzocht." Halsema: "Het enige wat wij nu kunnen zeggen, is dat hij vecht voor zijn leven. Meer informatie hebben wij momenteel niet."

De Vries is sinds 1991 zelfstandig misdaadverslaggever. In zijn eerste jaren schreef de voormalig journalist van De Telegraaf vooral voor het Algemeen Dagblad en Panorama, vanaf 1995 ging hij zijn eigen televisieprogramma maken. Peter R. de Vries, misdaadverslaggever was zeventien jaar lang een van de best bekeken programma's van de Nederlandse televisie. De Vries behandelde diverse zaken en hield zich de laatste jaren onder meer bezig met de zoektocht naar de dader van de moord op Nicky Verstappen.

De Vries heeft sinds 2014 tevens een eigen zaakwaarnemerbureau. Samen met zoon Royce en oud-speler Piet Keizer is hij de baas van PR Sportmanagement BV. Hij had onder andere voormalig Ajax-verdediger Leon Bergsma en middenvelder Marc Klok in zijn stal. Bovendien was hij ook een bekende aanhanger van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen