Resultaat Oranjevrouwen bepaalt tegenstander in volgende ronde

27 juli 2021, 07:00   Bijgewerkt: 26 juli 2021, 23:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 27 juli.

Wedstrijden

Verenigde Staten - Australië (10.00 uur)

Voordat de Oranjevrouwen vanmiddag zelf tegen China spelen, wordt er met een schuin oog gekeken naar de verrichtingen van de Verenigde Staten. Als de regerend wereldkampioen vanochtend niet verliest van Australië, eindigt het als tweede in de poule. De runner-up speelt tegen de winnaar van de groep met Nederland.

Nederland - China (13.30 uur)

Als de Verenigde Staten inderdaad tweede worden en Nederland wil de plaaggeest van de verloren WK-finale van 2019 ontlopen, dan moet het elftal van Sarina Wiegman zich inhouden tegen China. Zeer waarschijnlijk bepaalt doelsaldo wie de groepswinnaar wordt. Niemand twijfelt eraan dat Nederland en Brazilië hun laatste groepswedstrijd gaan winnen. Na twee wedstrijden is het doelsaldo met +2 in het voordeel van Nederland.

Brazilië - Zambia (13.30 uur)

Brazilië zit in hetzelfde dubio als Nederland. De Braziliaanse vrouwen wonnen woensdag met 5-0 van China en kunnen tegen Zambia opnieuw een monsterscore neerzetten. De vraag is hoe diep Brazilië het gaspedaal intrapt. Ook zij staan in de kwartfinale liever niet tegenover de Verenigde Staten.

Voetbal op tv

21.40 uur: De Oranjezomer, SBS 6 - sporttalkshow

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen