Wiegman zeker van zege op VS: "Ze zijn een beetje zoekende"

29 juli 2021 – De Oranje Leeuwinnen staan voor de belangrijkste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Na een redelijk eenvoudige groepsfase op de Olympische Spelen, treft het nu de ploeg die vooraf de gedoodverfde titelfavoriet was: de Verenigde Staten. Gezien de Amerikanen nog niet in grootse vorm steken, is bondscoach van Oranje Sarina Wiegman er heilig van overtuigd dat Nederland doorgaat.

Wiegman zeker van zege op VS: "Ze zijn een beetje zoekende"

Tegenover De Telegraaf laat ze weten niet onder de indruk te zijn van de Verenigde Staten. "Nee, dit gaat niet mijn laatste wedstrijd worden", doelt Wiegman op het feit dat ze na de Olympische Spelen afscheid neemt van de Leeuwinnen. "Ik blijf nog een paar wedstrijden bondscoach." Tegenover het Algemeen Dagblad laat ze weten de wedstrijden van Amerika te hebben gezien.

"Ze lijken een beetje zoekende. Ik denk dat we ze kunnen verslaan. Zoals ze hier spelen, zo ken ik ze eigenlijk niet. Bijvoorbeeld het aan laten komen op een gelijkspelletje tegen Australië." Daarmee heeft ze het over de laatste groepswedstrijd, waarin het 0-0 werd en het tweede eindigde in de poule. De eerste wedstrijd werd zeer verrassend met 3-0 verloren van Zweden.

Lees ook: Dit is de weg van de Leeuwinnen naar een Olympische medaille

Oranje doet het daarentegen een stuk beter. Hoewel het duel met Brazilië in 3-3 eindigde, werden de duels met Zambia (3-10) en China (8-2) zeer ruim gewonnen. Vrijdagmiddag om 13:00 staat de eerste serieuze wedstrijd op het programma. Dat kan voor Wiegman dus haar laatste kunstje zijn voor Nederland, daarna gaat ze aan de slag als bondscoach van de Engelse dames.

Eredivisie

gerelateerd