Voetbalcommentator Ten Napel (77) stopt en krijgt fraai afscheid

2 augustus 2021 – Aan de loopbaan van sportverslaggever Evert ten Napel komt komend weekend een einde. De tv-commentator zet op 77-jarige (!) leeftijd een punt achter zijn werkzaamheden. Met het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV krijgt hij een heel eervol afscheid op ESPN, waar hij sinds 2012 werkzaam was.

Voetbalcommentator Ten Napel (77) stopt en krijgt fraai afscheid

"Je moet een keer stoppen en dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje", stelt nog altijd een van de bekendste tv-stemmen van de Nederlandse sportwereld over zijn aankondigde afscheid. "ESPN heeft een lichting zeer talentvolle commentatoren, dus ik geef met veel plezier het stokje door."

De loopbaan van Ten Napel gaat terug tot de Emmer Courant, waar hij begon als journalist. Later werkte hij voor onder anderen de TROS, Langs de Lijn, Studio Sport en ESPN. Ten Napel groeide uit tot een van de bekendste sportverslaggevers aller tijden en is dus werkzaam gebleven tot zijn 77ste. De laatste jaren deed hij dat als oproepkracht bij ESPN, maar werd nog heel vaak ingezet en wordt door het grote publiek nog altijd gezien als een van de meest prettige verslagevers van commentarenland.

Met de strijd om de Johan Cruijff Schaal krijgt Ten Napoel dus een passend afscheid van ESPN, dat nog een bijzonderheid heeft voor het duel om de Nederlandse editie van de Supercup. Het wordt de eerste officiële wedstrijd bij ESPN die wordt aangeboden op het ESPN UHD-kanaal. Dat is een zender waarop de kwaliteit van het beeld (denk bijvoorbeeld aan de kleur en de frames) een stuk beter is dan op het reguliere beeld. Zaterdagavond wordt er om 20.00 uur afgetrapt tussen beide teams.

Eredivisie