Kjaer ontvangt prijs van UEFA na hulp aan ploeggenoot Eriksen

24 augustus 2021 – Simon Kjaer wordt binnenkort door de UEFA in het zonnetje gezet na zijn optreden tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. In dat duel werd Christian Eriksen getroffen door een hartstilstand. Mede door het snelle optreden van Kjaer en de medische staf overleefde Eriksen het hartfalen.

Kjaer ontvangt prijs van UEFA na hulp aan ploeggenoot Eriksen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Kjaer en de medici krijgen voor hun hulp aan Eriksen de UEFA President's Award. Omdat de aanvoerder en medische staf van Denemarken snel optraden in Kopenhagen, kon Eriksen bij kennis worden overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is de middenvelder van Internazionale bezig met zijn revalidatie.

"Dit jaar overstijgt deze prijs het voetbal", laat voorzitter Aleksander Ceferin weten op de website van de UEFA. "Het laat zien hoe kostbaar het leven is en plaatst alles weer even in perspectief. Dit is een belangrijke en eeuwige herinnering. Ik wil Christian Eriksen en zijn familie ook heel veel sterkte wensen met zijn herstel."

Ook Eriksen liet nog van zich horen over de prijs. "Ik wil Morten Skjoldager, Morten Boesen en het medische team bedanken. Jullie hebben fantastisch werk geleverd en mijn leven gered. Ook grote dank aan mijn vriend en aanvoerder Simon en mijn teamgenoten van het Deense team. Fans bedankt voor alle berichten. Dat betekent veel en geeft ons veel kracht."

Eredivisie

gerelateerd