België en Duitsland zijn stugge voetbaldwergen de baas

2 september 2021 – België heeft zich donderdagavond niet van de wijs laten brengen door Estland. De Belgen kwamen al vroeg op een verrassende achterstand, maar wist de stugge thuisploeg uiteindelijk toch kapot te spelen. Het resulteerde in een ruime 2-5 zege. 

België en Duitsland zijn stugge voetbaldwergen de baas

Dat het een makkelijke avond ging worden voor de Belgen, was geen vanzelfsprekendheid. Al na twee minuten liet de defensie zich verrassen door Mattias Kait. Verschillende Belgische spelers zagen er niet goed uit, waarna zij moesten toezien hoe de Estse middenvelder zijn ploeg op voorsprong zette. Overigens werd ook direct duidelijk dat de thuisploeg daarna niet meer wilde voetballen en de 1-0 zo lang mogelijk vast wilde houden. 

Dat lukte welgeteld 22 minuten. Daarna was het echter Hans Vanaken die zijn ploeg langszij kon koppen. De tweede Belgische treffer viel enkele minuten later, toen de bal na een goede aanval met veel geluk bij Romelu Lukaku terecht kwam. Uit de draai wist de nieuwe Chelsea-spits vervolgens knap de verre hoek te vinden. Zijn 1-2 zou ook de ruststand inleiden.

In de tweede helft liepen de Belgen verder uit en zetten zij de eindstand neer die bij een dergelijk affiche verwacht mag worden. Lukaku tekende al vroeg na rust voor zijn tweede treffer door zijn sterke lichaam goed in te zetten en vervolgens opnieuw in de verre hoek binnen te schieten. De 1-4 was waarschijnlijk de mooiste treffer. Niet door het intikkertje van Axel Witsel, maar door de geweldige combinaties die daaraan vooraf gingen.

Een kwartier voor tijd maakte invaller Thomas Foket er na een goede voorzet van Yannick Carrasco ook nog 1-5 van. Spits Erik Sorga, die onlangs nog met twee treffers debuteerde voor VVV-Venlo, deed namens Estland nog iets terug. Genoeg voor het eerste punt van de Esten was het bij lange na niet. België won met 2-5 en verstevigde zo de koppositie in groep E, met tien punten na vier wedstrijden.

Liechtenstein - Duitsland 0-2
Voor het Duitsland van debuterend bondscoach Hansi Flick gold eigenlijk hetzelfde als voor de Belgen. Het had namelijk even tijd nodig om het verdedigend ingestelde Liechtenstein de baas te worden. Pas kort voor rust werd de ban gebroken. De aanval die hieraan voorafging was wel erg fraai. Het achttienjarige toptalent Jamal Musiala maakte vanaf de linkerflank een geweldige actie naar binnen en gaf de bal vervolgens ook nog eens perfect mee aan Timo Werner. De spits heeft de reputatie om nog wel eens een kans te missen, maar schoof de bal dit keer heel beheersd onder de doelman door.

In tegenstelling tot de Belgen was Duitsland niet volledig bevrijd nadat het net voor het eerst was gevonden. Ook na rust kwam het maar moeilijk tot scoren tegen de stugge voetbaldwerg. Het zou uiteindelijk nog één keer lukken, in het laatste kwartier voor de wedstrijd. Leroy Sané stuurde zijn directe tegenstander het bos in en schoot de bal hard en laag de verre hoek in. Bepaald geen monsterscore dus, maar na de verrassende 1-2 nederlaag tegen Noord-Macedonië in maart dit kalenderjaar waren de drie punten cruciaal. Duitsland staat nu nog maar een punt achter koploper Armenië, dat zelf vanavond met 0-0 gelijkspeelde tegen Noord-Macedonië. 

Eredivisie

gerelateerd