'Ribéry hakt komende uren knoop over toekomst door'

3 september 2021 – Franck Ribéry staat op het punt zijn status als clubloze speler kwijt te raken. De 38-jarige Fransman hakt volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira de komende uren een knoop door over zijn toekomst. Ribéry zou een aanbieding Hellas Verona, US Salernitana en het Turkse Fatih Karagümrük in beraad hebben.

'Ribéry hakt komende uren knoop over toekomst door'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Ribéry vertrok deze zomer na twee seizoenen bij Fiorentina. Hoewel de voormalig ster van Bayern München de leeftijd heeft bereikt waarop de meeste spelers hun carrière hebben beëindigd, weet Ribéry van geen ophouden. Het liefst wil de middenvelder annex aanvaller actief blijven in Italië, waar hij meerdere opties heeft. Hellas Verona is één van de clubs die Ribéry zou willen inlijven, terwijl het gepromoveerde Salernitana hem een aanbieding heeft gedaan.

Maar met Karagümrük is er nog een kaper op de kust. De Turken willen Ribéry in tegenstelling tot de Italiaanse clubs voor twee seizoenen vastleggen, waardoor een terugkeer in de Süper Lig ook tot de mogelijkheden behoort. Ribéry speelde in 2005 een half jaar voor Galatasaray. In dienst van de Turkse grootmacht kwam hij tot veertien wedstrijden, waarin hij niet trefzeker was.

Ribéry heeft in totaal acht clubs op zijn cv staan. Zijn carrière startte hij in Frankrijk bij US Boulogne. Daarna stond hij achtereenvolgens op de loonlijst bij Olympique Alès, Stade Brest, FC Metz, Galatasaray, Olympique Marseille, Bayern München en Fiorentina. Met de Duitse club won hij vele prijzen, waaronder eenmaal de Champions League en negen landstitels.

Reacties

Serie A

gerelateerd