FC Barcelona
0 – 0
Real Madrid
Ajax
0 – 0
PSV

Klopp wilde visuele bevestiging dat blessure Van Dijk meeviel

9 september 2021 – Virgil van Dijk is tot grote opluchting van Jürgen Klopp fit teruggekeerd bij Liverpool. De centrumverdediger kreeg in de slotfase van de wedstrijd tussen Oranje en Turkije (6-1) een tik op zijn enkel na een te korte pass van Justin Bijlow. Toen Klopp na afloop contact opnam met Van Dijk, wilde hij visueel bevestigd krijgen dat de schade meeviel.

Klopp wilde visuele bevestiging dat blessure Van Dijk meeviel

Op de website van Liverpool vertelt Klopp hoe het contact met Van Dijk verliep. "Ik heb hem na de wedstrijd een bericht gestuurd. 'Gaat het?', vroeg ik hem. 'Ja', antwoordde hij. '100 procent?', vroeg ik hem, '200 procent', antwoordde hij. 'Kom op, stuur me een video van jou waarop je niet mank loopt…'"

Van Dijk belde zijn trainer vervolgens op. "'Boss, het gaat goed', zei hij. 'Waarom loop je dan mank?', vroeg ik. Hij zei: mijn vrouw vroeg hetzelfde. Ja, het was een beetje een lastig moment, maar verder gaat het allemaal prima", aldus Klopp, die Van Dijk vorig seizoen vanwege een zware knieblessure lange tijd moest missen.

Van Dijk is inmiddels weer helemaal fit en speelde voor club en land al vijf wedstrijden. Komende zondag hervat de aanvoerder van het Nederlands elftal de competitie met Liverpool. Dan nemen The Reds het op tegen Leeds United.

Oranje

gerelateerd