Valse start Parsons bij Oranje Leeuwinnen; spektakel in KKD

18 september 2021, 00:30   Bijgewerkt: 17 september 2021, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 17 september.

Oranje Leeuwinnen houden slechts punt over aan debuut Parsons

Mark Parsons heeft ongetwijfeld geen goed gevoel overgehouden aan zijn debuut als bondscoach van de Oranjevrouwen. In de eerste wedstrijd van de WK-kwalificatiepoule kwam zijn nieuwe ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië. De ploeg kreeg enorme kansen, maar wist pas laat in de wedstrijd slechts een punt te redden.

KKD: Paniek bij NAC, veel goals Ajax en bizarre top drie

Hoewel de club het seizoen begon met de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie, bungelt NAC Breda momenteel onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Na een nieuwe domper (1-2 verlies tegen FC Emmen), staat het nu op een troosteloze zeventiende plek. De Graafschap won de topper van Excelsior met 3-1, terwijl Jong AZ en Jong Utrecht momenteel bovenaan staan.

NEC zet ongeslagen reeks voort tegen onmachtig Sparta

Sparta heeft de 3-1 overwinning op Fortuna Sittard geen passend vervolg kunnen geven. De Rotterdammers maakten in de thuiswedstrijd tegen NEC een erg povere indruk en hadden aan de rake rebound van Sven Mijnans te danken dat ze nog met een punt van het veld stapten (1-1). Hij maakte de openingstreffer van Jonathan Okita ongedaan. NEC is door het gelijkspel in Rotterdam al vier opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Ekkelenkamp scoort in recordtempo bij droomdebuut

Jurgen Ekkelenkamp kende vrijdagavond een absoluut droomdebuut namens Hertha BSC. De van Ajax overgekomen middenvelder viel in bij een 0-1 achterstand tegen Greuther Fürth, maar hielp zijn ploeg dat om te draaien tot een 2-1 zege. Daarbij was de Nederlander ook zelf trefzeker; Ekkelenkamp stond nog geen minuut op het veld voor hij zijn eerste Hertha-treffer er al in had liggen.

Summerville en Harroui debuteren; monsterzege voor Wiegman

Enkele Nederlanders beleefden vrijdag op de buitenlandse velden een memorabele avond. Zo maakten Crysencio Summerville en Abdou Harroui hun eerste minuten voor respectievelijk Leeds United en Sassuolo. Sarina Wiegman begon haar nieuwe klus als bondscoach van Engeland met een monsterzege op Noord-Macedonië: 8-0.

Schmidt over speelwijze Feyenoord: "Niet het belangrijkst"

Waar het PSV van Roger Schmidt een spectaculaire Europa League-avond tegen Real Sociedad (2-2) achter de rug heeft, wacht drie dagen later alweer de volgende topper. Zondag speelt het in eigen huis het competitieduel tegen Feyenoord. Duidelijk is daarbij dat de Eindhovenaren een ander Feyenoord kunnen verwachten dan vorig seizoen onder Dick Advocaat.

Flekken ook voor Bijlow verrassende naam: "Ik volg hem niet"

Justin Bijlow en Joël Drommel gelden als de twee grootste Nederlandse keeperstalenten van hun generatie. Deze zondag staan de twee met Feyenoord en PSV tegenover elkaar. Om die reden werd Bijlow vrijdag tijdens de persconferentie gevraagd naar zijn band met de PSV'er, die sinds kort tevens zijn collega is bij het Nederlands elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen