Ajax boekt monsterzege op Cambuur; ook Inter houdt flink huis

19 september 2021, 00:30   Bijgewerkt: 18 september 2021, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 18 september.

Ontketend Ajax haalt net niet de dubbele cijfers tegen Cambuur

Drie dagen na de 1-5 overwinning op Sporting Portugal heeft Ajax ook in de Eredivisie flink huisgehouden. De Amsterdammers waren zaterdagavond veel en veel te sterk voor SC Cambuur: 9-0 . Ajax nam na de 4-0 ruststand geen moment gas terug in de tweede helft. Invaller Mohamed Daramy maakte zijn eerste in rood-wit, terwijl ook Steven Berghuis de rekening heeft geopend in de Eredivisie. Als Ajacied, uiteraard.

Knotsgekke voetbalavond in Utrecht eindigt in remise

FC Utrecht en RKC Waalwijk beleefden zaterdag in een onderlinge wedstrijd een krankzinnige voetbalavond. Het duel was pas laat afgelopen, omdat scheidsrechter Richard Martens in de eerste helft besloot om te staken. In het vermakelijke restant van de wedstrijd hielden de beide ploegen elkaar op 2-2.

Dumfries laat zich gelden tijdens galavoorstelling Inter

Denzel Dumfries heeft zaterdagavond met zijn werkgever Internazionale een klinkende overwinning geboekt op Bologna. De ploeg van trainer Simone Inzaghi bleek in eigen huis met liefst 6-1 te sterk voor de bezoekers. Dumfries maakte in het Stadio Giuseppe Meazza een goede indruk.

Dominante eerste helft bezorgt Willem II zege op Groningen

Willem II heeft zaterdagavond zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. In het Koning Willem II Stadion werd FC Groningen met 2-1 over de knie gelegd. De wedstrijd werd beslist in een oppermachtige eerste helft van de thuisploeg door doelpunten van Kwasi Wriedt en Dries Saddiki. Na rust deed Groningen nog wat terug via Tomas Suslov, maar de Tilburgers bleven op wilskracht overeind.

Opnieuw rellen in Frankrijk, chaos tijdens derby Lens - Lille

De supporters van RC Lens en Lille OSC hebben zich zaterdagavond van hun slechtste kant laten zien. Tijdens de verhitte derby besloten fans van de thuisploeg in de rust de confrontatie te zoeken met toeschouwers in het uitvak. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Ligue 1 op deze manier in het nieuws komt.

Veerman kopt Heerenveen langs Fortuna en verder de subtop in

Met een rake kopbal heeft Henk Veerman zijn club sc Heerenveen de derde overwinning van het seizoen bezorgd. Tegen Fortuna Sittard kopte de grote aanvaller al na vijf minuten raak uit een corner van Joey Veerman en dat bleek de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Door de zege staat Heerenveen nu stevig in de subtop.