Crisis bij Van Bommels VfL Wolfsburg na zes duels zonder zege?

17 oktober 2021 – Mark van Bommel kende een vliegende start met VfL Wolfsburg met vier zeges in de eerste vier Bundesligawedstrijden, maar is inmiddels alweer flink afgezakt. De Nederlandse coach verloor zaterdag ongelukkig en ietwat tegen de verhoudingen in van Union Berlin (2-0), maar wil ondanks drie nederlagen op rij van een crisis nog niets weten.

Crisis bij Van Bommels VfL Wolfsburg na zes duels zonder zege?

Tijdens de persconferentie werd hem gevraagd naar de situatie bij VfL Wolfsburg. De ploeg van Van Bommel had meer balbezit, meer schoten en was gevaarlijker dan de thuisploeg en bovendien zag de Nederlandse coach dat zijn ploeg ondanks de twee tegengoals maar weinig weggegeven had. "We doen hetzelfde als in de beginfase van de competitie, maar de resultaten zijn nu beduidend anders", stelt Van Bommel, die de mindere resultaten vooral een gebrek aan effectiviteit vindt.

"Ik ben teleurgesteld dat we weer niet hebben gewonnen, maar je moet niet afwijken van je plan." 1899 Hoffenheim (3-1), Borussia Mönchengladbach (1-3) en Feyenoord-opponent Union Berlin (2-0) waren te sterk de laatste weken voor Van Bommel in de Bundesliga. Tussendoor werd in de Ccampions League tweemaal gelijkgespeeld tegen Sevilla (1-1) en OSC Lille (0-0), al had de Nederlandse coach in beide duels meer verdiend.

Toch wil Van Bommel van een crisis niets weten en stelt hij dat er vooral tijd nodig is om zijn spelsysteem verder in te slijten bij die Wölfe. Met nummer vier SC Freiburg en nummer drie Bayer Leverkusen op het programma als komende twee tegenstanders wacht ook nog eens een zwaar programma voor de Nederlandse coach, die midweeks in de Champions League tegen RB Salzburg speelt.

Bundesliga

gerelateerd