'FC Barcelona hoopt Dembélé te slijten met slimme actie'

20 oktober 2021 – De situatie van Ousmane Dembélé bij FC Barcelona is een zeer complexe. De Spaanse grootmacht betaalde in het verleden een gigantisch bedrag voor de Fransman, maar hij maakte zijn grote potentie nooit waar. Komende zomer loopt zijn contract af en het lijkt er niet op dat hij die binnenkort gaat verlengen. Barcelona wil komende winter voorkomen dat hij gratis de deur uitloopt.

'FC Barcelona hoopt Dembélé te slijten met slimme actie'

Daarmee heeft het heel slim ingespeeld op de laatste ontwikkelingen in de voetbalwereld. Het heeft Dembélé namelijk aangeboden bij Newcastle United volgens Goal. De Engelse club is onlangs overgenomen door steenrijke investeerders uit Saoedi-Arabië en is dus op zoek naar dure versterkingen. Op die manier hoopt Barcelona toch nog een deel van de ooit betaalde 135 miljoen euro terug te verdienen.

Daarnaast zal de club nog steeds met hem blijven onderhandelen over een nieuw contract. Het is een van de grootverdieners in de selectie, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid geld zou moeten inleveren. Pas vanaf het moment dat hij nog maar een half jaar contract heeft, mogen andere clubs hem benaderen om de onderhandelingen te starten.

Lees ook: Barcelona kondigt nieuwe gesprekken met Dembélé aan

Dembélé maakte in het verleden bij Borussia Dortmund grote indruk. Als jonge jongen maakte hij tien doelpunten voor Dortmund in vijftig wedstrijden. Voor Barcelona heeft hij inmiddels meer dan honderd wedstrijden achter zijn naam staan, waarin hij dertig keer trefzeker was. Eerder speelde hij ook nog voor Stade Rennes. De buitenspeler kampte dit seizoen met een blessure, maar lijkt spoedig fit te zijn, waardoor Ronald Koeman weer een extra optie heeft voorin.

LaLiga

gerelateerd