Koopmeiners 'patron van Atalanta': "Zoals zijn beste tijd bij AZ"

3 november 2021 – Teun Koopmeiners heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijke kracht voor Atalanta. Dat concludeerden Mario Been en Marciano Vink dinsdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (2-2). De twee analisten waren onder de indruk van de rol van de voormalig AZ-aanvoerder.

Koopmeiners 'patron van Atalanta': "Zoals zijn beste tijd bij AZ"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Hij had natuurlijk een heel moeilijke beginfase bij Atalanta", doelde Been in de studio van ESPN op de Koopmeiners' eerste weken in Bergamo, waarin hij vooral als invaller fungeerde. "Hij moest wennen aan het systeem dat ze speelden. Maar nu merk je gewoon dat de trainer eigenlijk al niet meer om hem heen kan."

Volgens Been komt dat deels doordat Koopmeiners perfect in de Italiaanse competitie past. "Tegenstanders gaan tegen Atalanta vaak heel gegroepeerd terug. Hij heeft een goed schot uit de tweede lijn en ziet het spel net even sneller dan anderen. Hij is echt de patron van het elftal."

Vink ziet Koopmeiners bovendien uitstekend samenspelen met landgenoot Marten de Roon. "Koopmeiners laat zich met z'n linkerbeen vaak uitzakken aan de rechterkant, waar De Roon nu staat als rechter centrale verdediger in een blok van drie. Die twee vinden elkaar geweldig. Als De Roon hoog aan de rechterkant staat, neemt Koopmeiners zijn positie over. Daarnaast verstuurt hij weer ballen zoals in zijn beste tijd bij AZ."

Lees ook: Koopmeiners ziet zege uit handen glippen: ''Sorry dat ik het zeg"
Lees ook: 'Centrumverdediger' De Roon onder de indruk van Koopmeiners

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd