Schmidt ziet nóg een spits wegvallen voor duel met Sturm Graz

23 november 2021 – PSV heeft opnieuw een tegenvaller moeten incasseren in de ziekenboeg. In navolging van aanvallers Noni Madueke, Eran Zahavi en Cody Gakpo is ook Maximiliano Romero (22) uitgevallen. De Argentijnse spits, die in het verleden al zo vaak met blessureleed te kampen had, heeft vermoedelijk een lieskwetsuur opgelopen en is voorlopig ook niet inzetbaar voor trainer Roger Schmidt.

Schmidt ziet nóg een spits wegvallen voor duel met Sturm Graz

Het Eindhovens Dagblad heeft de verwachting dat de jonge spits donderdagavond niet bij de selectie van PSV kan zitten tegen Sturm Graz. De spits stond de afgelopen jaren meerdere malen maandenlang buitenspel met een zware kwetsuur, maar was eind september helemaal hersteld. Hij maakte vijf optredens in de hoofdmacht van Schmidt en scoorde ook twee treffers in vier duels voor Jong PSV in de Eerste Divisie.

Juist in de periode dat de concurrentie voorin wat minder is voor Romero vanwege de vele blessures, valt de man voor wie PSV ooit tien miljoen (!) euro betaalde aan Vélez Sarsfield opnieuw weg met liesklachten. Hoewel het vermoedelijk anders dan bij eerdere blessures ditmaal geen maanden zal duren, is de verwachting wel dat hij een tijdje uit de roulatie zal liggen.

Lees ook: Romero ruikt kans: "Maar die beslissing moet de trainer maken"

Daardoor staat de teller na jarenlang van blessureleed nog altijd op slechts negen wedstrijden voor het eerste elftal, waarin hij eenmaal scoorde. Naast alle aanvaller zitten ook Jordan Teze (hamstring), Philipp Max (corona), Richard Ledezma, Ryan Thomas en Shurandy Sambo (allen knie) ook nog altijd in de ziekenboeg in Eindhoven.

PSV

gerelateerd