Levchenko (VVCS) walgt van Bayern-idee: "Zal hier niet gebeuren"

25 november 2021 – In Duitsland is veel te doen om de regels van clubs met betrekking tot het coronavirus. Zo overweegt Bayern München om geen salarissen door te betalen aan ongevaccineerde spelers die door een besmetting niet mee kunnen doen.

Levchenko (VVCS) walgt van Bayern-idee: "Zal hier niet gebeuren"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Spelersvakbond VVCS-leider Evgeniy Levchenko denkt dat dit in Nederland niet op die manier zal gaan gebeuren. De oud-aanvoerder van FC Groningen weet dat de meeste profs gevaccineerd zijn, maar wil geen maatregelen nemen tegen ongevaccineerde voetballers.

Niet alleen Bayern München heeft in Duitsland wél dat standpunt ingenomen. Ook Hertha BSC en Union Berlin overwegen een salarisstop of andere constructie bij een besmetting. "Het idee alleen al is schandalig", laat Levchenko namens de spelersvakbond weten aan het Algemeen Dagblad. "Als club moet je een veilige basis bieden aan je spelers, ook aan ongevaccineerde spelers. Met dit soort maatregelen stoot je ze alleen maar van je af. Zeer onwenselijk. Dat gaat in Nederland niet gebeuren."

Lees ook: Bayern blijft worstelen met ongevaccineerden: wéér quarantaine

Waar vorig seizoen nog alle spelers structureel getest werden voor wedstrijden, gebeurt dit alleen nog bij spelers die geen vaccin hebben genomen. Levchenko stelt, na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart, dat het erg meevalt met de besmettingen in het betaalde voetbal. "Edwin geeft aan dat de situatie op dit moment niet alarmerend is. Het aantal coronabesmettingen bij clubs is uitermate laag. Dat is een groot compliment waard aan de bedrijfstak. We zien op dit moment dan ook geen reden om het beleid te veranderen."

Eredivisie