'Coronamaatregelen: tribunes langer leeg, amateurs trainen niet'

26 november 2021 – De Klassieker wordt zeer vermoedelijk gespeeld zonder publiek. Dat heeft er alles mee te maken dat de maatregelen verlengd worden. Na 4 december blijven de stadions dus nog altijd leeg. Het aantal coronabesmettingen blijft ook met de ingevoerde maatregelen maar stijgen, waardoor het demissionair kabinet harder in gaat grijpen.

'Coronamaatregelen: tribunes langer leeg, amateurs trainen niet'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens de NOS gaan de nieuwe regels aanstaande zondag in en blijven die minstens drie weken van kracht. Dat is tot 19 december: de dag waarop zowel de Friese derby tussen Cambuur en sc Heerenveen als de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma staat. Mochten de maatregelen daarna losgelaten worden, dan is er nog maar één speelronde voor de winterstop op het programma staat. Dat betekent dat een deel van de fans dat ze hun favoriete ploeg dit jaar niet meer kunnen bezoeken.

Amateurvoetbal
De huidige maatregelen worden niet alleen verlengd, er wordt nog strenger ingegrepen door het kabinet. Er komt een 'avondlockdown' die ingevoerd gaat worden van 17.00 uur tot 05.00 uur. Veel sectoren moeten tijdens die periode dicht zijn. Het betekent dat er bij de amateurs geen avondtrainingen kunnen plaatsvinden, terwijl ook wedstrijd voor die tijd klaar moeten zijn in. Of dat gevolgen heeft voor het bekertoernooi is nog niet bekend.

De amateurclubs werden vorig seizoen allemaal uit de beker gegooid, omdat ze geen mogelijkheid hadden om te trainen. Of dat nu ook gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Naast de amateursport geldt de 'avondlockdown' ook voor meer restaurants, cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken en sportscholen.

Eredivisie

gerelateerd