Koeman vertrekt uit Israël en maakt einde aan trainersloopbaan

1 december 2021 – Erwin Koeman heeft een einde gemaakt aan zijn carrière als hoofdtrainer. De zestigjarige oefenmeester was sinds afgelopen zomer werkzaam bij het Israëlische Beitar Jeruzalem, maar zette woensdag een punt achter zijn dienstverband bij die club. Daarbij gaf hij aan dat persoonlijke omstandigheden de reden waren van zijn vertrek. 

Koeman vertrekt uit Israël en maakt einde aan trainersloopbaan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Sinds ik bij Beitar Jeruzalem aankwam, ben ik verliefd geworden op de club en de mensen hier", vertelde Koeman op de clubwebsite. "Hoe graag ik ook door zou willen, moet ik door persoonlijke omstandigheden stoppen. Het was een moeilijk besluit voor mij. Ik heb voorzitter Eli Ohana onlangs op de hoogte gebracht van mijn beslissing en hij accepteerde het."

"Daarbij is het voor mij ook tijd om definitief met pensioen te gaan als hoofdtrainer", vervolgde Koeman, die in 2004 bij RKC Waalwijk aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begon. In Nederland was hij verder eindverantwoordelijke bij Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven, waarna hij enkele klussen als assistent-trainer aanging. Bij Southampton en Everton werkte hij samen met zijn broer Ronald Koeman en bij Fenerbahce was hij de assistent van Phillip Cocu. Verder was hij werkzaam als bondscoach van Hongarije (2008 - 2010) en Oman (2019). 

Lees ook: Erwin Koeman trekt interview in na onrust bij Israëlische club

Reacties

Eredivisie

gerelateerd