UEFA dreigt: Mogelijk Europese uitsluiting Sporting en FC Porto

4 december 2021 – Een flinke meevaller voor het Nederlandse voetbal lonkt: het zou namelijk zomaar kunnen dat de UEFA FC Porto en Sporting Lissabon volgend seizoen uitsluit van deelname aan Europese toernooien.

UEFA dreigt: Mogelijk Europese uitsluiting Sporting en FC Porto

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De voetbalbond geeft de Portugese topclubs tot eind januari om de openstaande rekeningen alsnog te betalen, zo laat UEFA weten in een statement op haar website. Ook Real Betis (Spanje), CFR Cluj (Roemenië), CSKA Sofia (Bulgarije), Astana (Kazachstan), Clube Desportivo Santa Clara (Portugal) en Mons Calpe (Gibraltar) voldoen volgens de Europese voetbalorganisatie niet aan de Fair Play-regels en zijn daarvoor beboet.

De grootste geldsommen moeten worden opgehoest door FC Porto (300.000 euro), Sporting en Betis (allebei 250.000 euro). Daar kan het echter dus niet bij blijven, als de clubs hun openstaande schulden niet voor 31 januari aflossen. Als dat niet lukt, is de kans groot dat ze niet mogen deelnemen aan de Champions League, Europa League en ook Conference League.

Lees ook: Sporting waarschuwt Ajax met indrukwekkende zege op Benfica

Het uitsluiten van de twee Portugese grootmachten zou goed nieuws kunnen betekenen voor Nederland, dat met Portugal vecht om de zesde plaats op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Die plek geeft recht tot twee directe Champions League-tickets. Sporting Portugal is dinsdag de tegenstander van Ajax in het miljardenbal. Net als de Amsterdammers, is ook de Portugese landskampioen al verzekerd van de volgende ronde. Omdat de eerste plaats ook al voor Ajax is, staat in de ArenA alleen de eer en een geldbedrag op het spel.

UEFA Champions League

gerelateerd