Inktzwarte dag voor Belgisch voetbal; PSV moet vrezen

6 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 5 december 2021, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 5 december.

Wéér problemen in België: ook aanhang Standard misdraagt zich

Het Belgische voetbal heeft zondag tot twee keer toe te maken gekregen met ernstige misdragingen op de tribunes. Waar het eerder op de dag al mis ging bij de derby tussen Beerschot en FC Antwerp, gebeurde dat enkele uren later ook bij Standard Luik tegen Charleroi. De wedstrijd werd daardoor al na 88 minuten beëindigd.

'PSV moet vrezen: Schmidt 'Wunsch-Kandidat' bij Leipzig'

De kans dat PSV Roger Schmidt kwijtraakt aan RB Leipzig is weer wat groter geworden. De Duitse trainer was al een van de genoemde kandidaten om de zondag ontslagen trainer Jesse Marsch op te volgen en lijkt nu zelfs de beste papieren te hebben. Het Duitse Kicker noemde de PSV-trainer Leipzigs 'Wunsch Kandidat'.

Ware kunst met het hoofd: briljante Linssen declasseert Fortuna

Na de ruime overwinningen van Ajax (5-0, Willem II) en PSV (4-1, FC Utrecht) deed Feyenoord zondagmiddag ook nog een duit in het zakje tegen Fortuna Sittard. Bryan Linssen was de grote man met twee (kop)doelpunten en twee assists, waarvan één met het hoofd. Na zijn wissel bepaalde Alireza Jahanbakhsh de eindstand op 5-0. Hierdoor blijft de top-3 na deze speelronde ongewijzigd.

Nieuwe domper voor Bosz; Juve wint dankzij wereldgoal

Peter Bosz heeft zondagavond weer een teleurstellend resultaat geboekt met zijn Olympique Lyonnais. Op bezoek bij degradatiekandidaat Girondins Bordeaux kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na zestien wedstrijden (één minder dan de rest) komt Lyon daarmee niet van plek twaalf af.

Bundesliga-record Freiburg en Flekken; deceptie 'Nederlands' Nice

SC Freiburg zette zondagavond een bijzonder resultaat neer op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg met 0-6, een score die al bij rust werd bereikt. Daarmee evenaarde de ploeg van Mark Flekken een Bundesliga-record dat stamde uit 1978.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen