Lof voor Gakpo en Doan: "Nu geen plek voor Madueke"

6 december 2021 – Ibrahim Afellay en Theo Janssen zijn onder de indruk van de buitenspelers van PSV. Cody Gakpo greep na zijn blessure direct de hoofdrol in de met 4-1 gewonnen topper tegen FC Utrecht, terwijl ook Ritsu Doan zich op indrukwekkende wijze in het elftal heeft geknokt.

Lof voor Gakpo en Doan: "Nu geen plek voor Madueke"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Afellay begint met een lofzang over Gakpo. "Als je na zes weken je stempel zo drukt, is dat echt heel erg knap", zegt hij aan tafel bij Studio Voetbal. "Alles wat hij doet, straalt enorm veel ambitie en kracht uit. Het is met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen Real Sociedad een heel goed moment, waarop hij terugkeert. Die jongen is echt bovengetalenteerd."

Gakpo stond zes weken aan de kant met een spierblessure. "Het gaat altijd over wedstrijdritme, maar deze jongen is direct bij drie goals betrokken", vervolgt Afellay. "Daar kan ik enorm van genieten. Hopelijk blijft hij nu voor een langere periode fit. En ik hoop dat hij ook volgend jaar bij PSV speelt. Met het oog op het WK wordt hij daar denk ik niet slechter van."

Met Ritsu Doan aan de rechterkant zijn de flanken volgens Theo Janssen wel bepaald. "Als je Doan nu ziet spelen... Bij Groningen deed hij het al hartstikke goed, maar bij PSV ging het minder. Je ziet hem nu weer dat niveau halen. Hij kan gewoon hartstikke goed voetballen, zeker als middenvelder die vaak tussen de linies komt." Diverse Duitse clubs hoopten de Japanner afgelopen zomer op te pikken, maar tot een transfer kwam het niet.

Reacties

PSV

gerelateerd