'Barça zet alles op komst Mazraoui en wil cashen met deal Dest'

25 december 2021, 09:40   Bijgewerkt: 25 december 2021, 09:49

Noussair Mazraoui staat bovenaan de verlanglijst van FC Barcelona voor komende zomer. De 24-jarige rechtsback beschikt over een aflopend contract bij Ajax, waardoor hij in de zomer transfervrij de overstap kan maken. De Marokkaan heeft de clubs daardoor voor het uitkiezen, maar Barça lijkt het meest concreet.

Dat meldt Mundo Deportivo. Ajax zet intussen nog altijd alles op alles om het contract van de rechtsachter te verlengen, maar het lijkt erop dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Mazraoui was - mits fit - de laatste jaren vaste waarde rechts achterin bij de Amsterdammers en maakt dit seizoen veel indruk in de Eredivisie en de Champions League.

Voor het noodlijdende FC Barcelona komt de transfervrije status van Mazraoui perfect uit. Bovendien zit Mazraoui bij dezelfde zaakwaarnemer als Erling Haaland, die de droomkandidaat is als nieuwe spits van Barça. Door Mazraoui te strikken, hoopt de Spaanse topclub ook een deal over de komst van Haaland te kunnen sluiten.

Daarvoor heeft Barça echter geld nodig. De Spanjaarden zijn daarom naar verluidt bereid om Sergino Dest van de hand te doen. De Amerikaanse rechtsachter werd vorig jaar zomer voor twintig miljoen euro opgepikt bij Ajax, maar komt niet uit de verf in Camp Nou. Mazraoui zou in dat geval de directe vervanger zijn van zijn voormalig concurrent in Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen