'Raiola zette speciale FC Barcelona-clausule in contract De Ligt'

28 december 2021, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt (22) heeft een speciale FC Barcelona-clausule in zijn contract staan. De Nederlandse centrale verdediger van Juventus kan voor slechts 75 miljoen euro naar de Catalaanse grootmacht vertrekken in de komende winter- of zomerstop. Dat heeft zaakwaarnemer Mino Raiola bedongen toen hij het contract van zijn pupil tekende.

Dat schrijft het Spaanse medium SPORT althans. De Ligt kostte Juventus ongeveer in totaal zo'n 85 miljoen euro, maar ruim tien miljoen euro van dat bedrag kwam via bonussen binnen. Daardoor kon Raiola bedingen dat FC Barcelona hem voor het basisbedrag kan binnenhalen, waar andere clubs een hoger bedrag moeten betalen. Raiola heeft goede relaties binnen de club, waar Frenkie de Jong, Sergino Dest en Luuk de Jong ook onder contract staan.

Het Spaanse medium meldt zelfs dat Raiola eerder al melding heeft gemaakt in Camp Nou van de opvallende clausule. Maar in de zomer van 2020 gaf FC Barcelona prioriteit aan andere spelers. Op dit moment wordt het voor de club ook vrijwel onmogelijk om zo'n groot bedrag op tafel te leggen, maar als het nog veel spelers verkoopt, komen er wellicht meer opties.

Lees ook: 'Juventus wil opgeleefde De Ligt in 'Zidane-constructie' offeren'

Wie buiten FC Barcelona De Ligt wil overnemen, moet qua clausule momenteel 120 miljoen euro op tafel leggen en vanaf 1 juli 2022 is dat zelfs 140 miljoen. Toch is het niet uitgesloten dat een minder bedrag ook voldoende is, want eerder op de dag meldde La Repubblica dat hij mogelijk 'geofferd' wordt. In een Zinedine Zidane-achtige constructie schijnen de Italianen De Ligt willen verkopen, om de komst van Fiorentina-spits Dusan Vlahovic, Paul Pogba en Alessio Romagnoli te bekosten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen